URL : http://www.okokorecepten.nl/recept/..
|
Tiramisu met bramen en vanillevla |
Nagerecht
4 porties
25 min. + 120 min. wachten
Zoet
Mengen
Italie
|
Ingredienten - voor 4 personen |
250 gr. mascarpone
50 gr. witte basterdsuiker
175 ml. versgeperst sinaasappelsap
100 ml. slagroom
10-12 dikke lange vinger-koekjes
150-200 gr. zoete bramen
200 ml. vanillevla
1-2 el. cacao
|
Bereidingswijze
Klop met de mixer de mascarpone luchtig met de basterdsuiker en 50 ml sinaasappelsap. Strijk de mascarpone uit over de bodem van de schaal. Klop in een andere kom de slagroom half stijf.
Schenk de rest van het sinaasappelsap in een diep bord. Wentel de lange vingers één voor één rond in het sap en leg ze naast elkaar op de laag mascarpone. Druk de koeklaag een beetje in de
mascarpone en verdeel de bramen erover. Strijk de vanillevla erover uit en maak met de slagroom een laatste laag in de schaal. Dek af met vershoudfolie en plaats deze Hollandse versie van
tiramisu tot gebruik enige uren in de koelkast. Neem de schaal uit de koelkast en bestrooi de bovenkant met behulp van een zeefje of strooibus gelijkmatig met cacao. Schep op ieder bord
een grote lepel bramentiramisu en serveer er eventueel een bolletje vanilleroomijs bij.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Benodigd : Mixer, ovenschaal van 20 x 20 cm, vershoudfolie
|
|
URL : http://www.i-love-tiramisu.nl/..
|
Tiramisu met gekarameliseerde peer |
Nagerecht
4 porties
30 min.
Zoet
Mengen
Italie
|
Ingredienten - voor 4 personen |
3 peren
0,5 pot Galbani mascarpone
100 gr. kwark
2 eieren
60 gr. suiker
1 el. perenlikeur of een andere alcoholische drank
Kaneel
Cacao
|
Bereidingswijze
Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Laat de peren in een pan met de suiker ten minste 10 minuten karameliseren. Klop de mascarpone en de kwark met de garde.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Meng de dooiers met de suiker tot een wit schuim. Voeg het mascarponemengsel en de perenlikeur en roer het tot een homogeen mengsel.
Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het eerste mengsel. Doe in de verrines een dikke laag peer en een dikke laag mascarponemengsel. Bestrooi met kaneel en cacao.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
|