URL : http://www.okokorecepten.nl/recept/..
Tiramisu met bramen en vanillevla
 Nagerecht
 4 porties
 25 min. + 120 min. wachten
 Zoet
 Mengen
 Italie
Ingredienten - voor 4 personen
  • 250 gr. mascarpone
  • 50 gr. witte basterdsuiker
  • 175 ml. versgeperst sinaasappelsap
  • 100 ml. slagroom
  • 10-12 dikke lange vinger-koekjes
  • 150-200 gr. zoete bramen
  • 200 ml. vanillevla
  • 1-2 el. cacao
  • Bereidingswijze

    Klop met de mixer de mascarpone luchtig met de basterdsuiker en 50 ml sinaasappelsap. Strijk de mascarpone uit over de bodem van de schaal. Klop in een andere kom de slagroom half stijf. Schenk de rest van het sinaasappelsap in een diep bord. Wentel de lange vingers één voor één rond in het sap en leg ze naast elkaar op de laag mascarpone. Druk de koeklaag een beetje in de mascarpone en verdeel de bramen erover. Strijk de vanillevla erover uit en maak met de slagroom een laatste laag in de schaal. Dek af met vershoudfolie en plaats deze Hollandse versie van tiramisu tot gebruik enige uren in de koelkast. Neem de schaal uit de koelkast en bestrooi de bovenkant met behulp van een zeefje of strooibus gelijkmatig met cacao. Schep op ieder bord een grote lepel bramentiramisu en serveer er eventueel een bolletje vanilleroomijs bij.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : Mixer, ovenschaal van 20 x 20 cm, vershoudfolie
    URL : http://www.i-love-tiramisu.nl/..
    Tiramisu met gekarameliseerde peer
     Nagerecht
     4 porties
     30 min.
     Zoet
     Mengen
     Italie
    Ingredienten - voor 4 personen
  • 3 peren
  • 0,5 pot Galbani mascarpone
  • 100 gr. kwark
  • 2 eieren
  • 60 gr. suiker
  • 1 el. perenlikeur of een andere alcoholische drank
  • Kaneel
  • Cacao
  • Bereidingswijze

    Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Laat de peren in een pan met de suiker ten minste 10 minuten karameliseren. Klop de mascarpone en de kwark met de garde. Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Meng de dooiers met de suiker tot een wit schuim. Voeg het mascarponemengsel en de perenlikeur en roer het tot een homogeen mengsel. Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het eerste mengsel. Doe in de verrines een dikke laag peer en een dikke laag mascarponemengsel. Bestrooi met kaneel en cacao.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend