URL : http://www.i-love-tiramisu.nl/..
Tiramisu, origineel italiaans recept
 Nagerecht
 4 porties
 20 min. + 3 uur wachten (12 uur is beter)
 Zoet
 Mengen
 Italie
Ingredienten - voor 4 personen
  • 500 gr. Galbani mascarpone
  • 5 eieren
  • 5 el. kristalsuiker
  • 40 lange vingers
  • 2 kopjes sterke, ongezoete koffie
  • 2 el. marsala (Italiaanse dessertwijn)
  • Bittere, niet gezoete cacaopoeder
  • Bereidingswijze

    Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een witte schuim. Voeg de mascarpone toe, goed mengen. Klop de eiwitten op en voeg ze voorzichtig aan het mengsel toe. Meng vervolgens de afgekoelde koffie en de marsala in een diep bord en doop de lange vingers hier kort in. Plaats de helft van de lange vingers op de bodem van een schaal (ovenschaal), schep de helft van het mengsel hier overheen, plaats opnieuw een laag met de rest van de lange vingers en schep de rest van het mengsel daarop. Minstens 3 uur (ideaal 12 uur) laten rusten in de koelkast. Bestrooi de tiramisu vóór het serveren met cacaopoeder.
    Geniet van "la Dolce Vita"!
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : Ovenschaal en keukenzeefje
    URL : http://www.marionsrecepten.nl/..
    Tiramisu, origineel
     Nagerecht
     4 porties
     25 min.
     Zoet
     Mengen
     Italie
    Ingredienten - voor 4 personen
  • 220 gr. mon chou
  • 1 dl. sterke koffie
  • 75 gr. witte basterdsuiker
  • 1 el. whisky
  • 2 el. koffielikeur
  • Mespunt kruidnagelpoeder
  • 0,5 pak lange vingers
  • 3 eierdooiers
  • 1 el. honing
  • 0,5 el. cacaopoeder
  • 1 dl. slagroom
  • Suiker
  • Bereidingswijze

    Mon chou op kamertemperatuur laten komen. In een kommetje hete koffie schenken, al roeren erin oplossen: 25 gr. witte basterdsuiker, whisky, koffielikeur en kruidnagelpoeder. Lange vingers naast elkaar leggen op een schaal en het koffiemengsel erover druppelen. Intussen de mon chou losroeren met 1 eetlepel slagroom. Met de mixer eierdooiers met 50 gr. witte basterdsuiker en honing tot een crèmekleurige massa kloppen. Losgeroerde mon chou erdoor heen mengen. Bodem van een kleine schaal met lange vingers bedekken en daarop de helft van de eiercreme verdelen en uitsmeren. Daarop weer een laag lange vingers. Rest van de crème erover verdelen. Cacaopoeder in een zeefje doen en er overheen strooien. Rest van slagroom stijfkloppen met wat suiker en overdoen in een spuitzak met kartelmond. Tot gebruik alles in de ijskast zetten
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend