URL : http://www.i-love-tiramisu.nl/..
|
Tiramisu, origineel italiaans recept |
Nagerecht
4 porties
20 min. + 3 uur wachten (12 uur is beter)
Zoet
Mengen
Italie
|
Ingredienten - voor 4 personen |
500 gr. Galbani mascarpone
5 eieren
5 el. kristalsuiker
40 lange vingers
2 kopjes sterke, ongezoete koffie
2 el. marsala (Italiaanse dessertwijn)
Bittere, niet gezoete cacaopoeder
|
Bereidingswijze
Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een witte schuim. Voeg de mascarpone toe, goed mengen.
Klop de eiwitten op en voeg ze voorzichtig aan het mengsel toe. Meng vervolgens de afgekoelde koffie en de marsala in een diep bord
en doop de lange vingers hier kort in. Plaats de helft van de lange vingers op de bodem van een schaal (ovenschaal), schep de helft
van het mengsel hier overheen, plaats opnieuw een laag met de rest van de lange vingers en schep de rest van het mengsel daarop.
Minstens 3 uur (ideaal 12 uur) laten rusten in de koelkast. Bestrooi de tiramisu vóór het serveren met cacaopoeder.
Geniet van "la Dolce Vita"!
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
|
Benodigd : Ovenschaal en keukenzeefje
|
|
URL : http://www.marionsrecepten.nl/..
|
Tiramisu, origineel |
Nagerecht
4 porties
25 min.
Zoet
Mengen
Italie
|
Ingredienten - voor 4 personen |
220 gr. mon chou
1 dl. sterke koffie
75 gr. witte basterdsuiker
1 el. whisky
2 el. koffielikeur
Mespunt kruidnagelpoeder
0,5 pak lange vingers
3 eierdooiers
1 el. honing
0,5 el. cacaopoeder
1 dl. slagroom
Suiker
|
Bereidingswijze
Mon chou op kamertemperatuur laten komen. In een kommetje hete koffie schenken, al roeren erin oplossen: 25 gr. witte basterdsuiker, whisky, koffielikeur en kruidnagelpoeder.
Lange vingers naast elkaar leggen op een schaal en het koffiemengsel erover druppelen. Intussen de mon chou losroeren met 1 eetlepel slagroom. Met de mixer eierdooiers met
50 gr. witte basterdsuiker en honing tot een crèmekleurige massa kloppen. Losgeroerde mon chou erdoor heen mengen. Bodem van een kleine schaal met lange vingers bedekken en
daarop de helft van de eiercreme verdelen en uitsmeren. Daarop weer een laag lange vingers. Rest van de crème erover verdelen. Cacaopoeder in een zeefje doen en er overheen
strooien. Rest van slagroom stijfkloppen met wat suiker en overdoen in een spuitzak met kartelmond. Tot gebruik alles in de ijskast zetten
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
|
|