|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
| ||
Bereidingswijze Rasp de winterpeen grof en doe in een schaal. Rasp de gember fijn. Meng de helft van de gember, de helft van de bosuitjes en de helft van de teriyakisaus door de peen. Zet afgedekt in de koelkast. Doe het gehakt in een kom en meng de rest van de gember, bosui en teriyakisaus erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de helft van de kroepoek erboven en meng erdoor. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er burgers van. Bak de burgers in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Snijd de broodjes door en beleg de onderste helften met wat komkommer, een burger, wat wortelsalade en kroepoek. Dek af met de bovenste helften. Serveer met de rest van de komkommer, wortelsalade en kroepoek. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Energie 555 kcal / Eiwit 26 gr. / Vet 21 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 61 gr. |