URL : http://www.libelle-lekker.be/..
|
Taartje van geitenkaas met rabarbercompote |
Nagerecht
4 porties
30 tot 40 min.
Kruidig/Zoet
Bakken in de oven
Belgie
|
Ingredienten - voor 4 personen |
200 gr. rabarber
200 gr. aardbeien
2 el. boter
100 ml. wijn, witte
2 el. honing
1 laurierblaadje
3 tl. tijm, verse
1 ei
4 bladerdeeg (vierkante plakjes)
1 rol geitenkaas
Peper
Zout
|
Bereidingswijze
Maak de rabarber schoon, snij in schuine stukken. Maak de aardbeien schoon, snij ze in niet te dunne plakken. Smelt de boter in een
pan en stoof er de rabarber 2 minuutjes in aan. Blus met witte wijn. Doe er de honing, laurier en tijm bij. Laat opkoken, haal van het
vuur en laat lauw worden. Doe er dan de aardbeien bij en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 220 °C.
Leg de plakken bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en laat ze ontdooien. Bestrijk met losgeklopt ei. Snij de kaas in 4 stukken.
Leg op elk vel bladerdeeg een stuk geitenkaas. Kruid met peper. Vouw de randjes van het deeg een beetje naar boven rondom de
kaas. Bak de taartjes 15 à 20 minuten in de oven. Serveer met de compote.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Benodigd : Bakplaat bekleed met bakpapier
|
|
URL : http://www.smulweb.nl/..
|
Taartje van geitenkaas met rabarbercompote 2 |
Nagerecht
4 porties
20 tot 30 min.
Kruidig/Zoet
Bakken in de oven
Nederland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
500 gr. dunne roze rabarberstelen
100 gr. honing
4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
125 gr. verse geitenkaasje in 4 plakken
0,5 el. notenolie
|
Bereidingswijze
Snij de raberber in stukjes van 1 cm en schep de rabarber in de pan. Voeg bijna alle honing toe en laat de rabarberstukjes in
12-15 min heel zachtjes gaar worden. Roer regelmatig voorzichtig om, maar zorg dat de stukjes heel blijven. Verwarm de oven
voor op 225 °C. Snij uit het bladerdeeg 4 rondjes ter grootte van de plakken geitenkaas. Leg de deegrondjes op de
bakplaat prik ze regelmatig in en bak ze in 10 min in het midden van de oven lichtbruin en luchtig. Dek de deegrondjes af met
alluminiumfolie als ze te donker worden. Neem de bakplaat uit de oven, maar laat de oven aan. Leg op elk bladerdeegrondje
een plak geitenkaas. Bedruppel de kaas met wat notenolie en honing. Bak de kaasrondjes 5-6 min. zodat de kaas licht kleurt
en warm wordt. Serveer de warme kaasjes met de rabarbercompote.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Benodigd : Bakplaat bekleed met bakpapier
|
|