URL : Geen/Allerhande
Stufato-Runderstoofvlees
 Hoofdgerecht
 4 porties
 +180 min.
 Neutraal
 Bakken
 Italie
Ingrediënten - voor 4 personen
  • 600 gr. runderstoofvlees, in blokjes
  • 1 el. olijfolie
  • 250 gr. zilveruitjes
  • 0,5 winterwortel, in schijfjes
  • 1 stengel blekselderij, in ringen
  • Naaldjes van 1 bosje rozemarijn
  • 4 dl. rode wijn
  • 4 dl. runderbouillon
  • 200 gr. doperwtjes
  • Peper en zout
  • Bereidingswijze

    Verwarm de olie in een pan en bak de blokjes vlees aan alle kanten bruin. Bestrooi ze met peper en zout. Roer de zilveruitjes, winterwortel, bleekselderij en de rozemarijn erdoor. Laat 1 minuut meebakken. Giet de wijn en de bouillon erbij en breng het aan de kook. Zet de warmtebron laag. Laat het vlees ongeveer 3 uur sudderen tot het gaar is. Verdampt er te veel vocht, voeg dan een beetje water toe. Het vlees moet onder het vocht staan. Zeef de stoofschotel en vang de saus op. Laat hem inkoken tot dat ie gaat binden. Roer het vlees en de erwtejes erdoor Laat het nog 2 minuten pruttelen.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Suggesties : Lekker met aardappelpuree en rodekool