URL : http://www.ah.nl/allerhande/recept/..
Spinazietortilla
 Hoofdgerecht
 4 porties
 15 min.
 Hartig/Kruidig
 Bakken
 Spanje
Ingredienten - voor 4 personen
  • 200 gr. chorizo (worst, stukje)
  • 750 gr. roerbakaardappeltjes of aardappelschijfjes
  • 500 gr. panklare spinazie
  • 8 eieren
  • 125 gr. geraspte belegen kaas
  • Bereidingswijze

    Chorizo in stukjes snijden. In grote koekenpan met antiaanbaklaag chorizo in ca. 2 minuten uitbakken. Aardappeltjes toevoegen en ca. 6 minuten roerbakken. Intussen in pan met bodempje water spinazie in ca. 2-3 minuten laten slinken. In zeef laten uitlekken en zo veel mogelijk vocht eruit drukken. Spinazie grof hakken en door aardappeltjes scheppen. In kom eieren loskloppen met kaas en over aardappel schenken. Ei afgedekt in 4-5 minuten laten stollen.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 660 kcal / Eiwit 40 gr. / Vet 41 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 33 gr.