|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
| ||
Bereidingswijze Speklappen Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal licht in met olijfolie. Leg de speklapjes in de ovenschaal en besprenkel met honing. Maak de teentjes knoflook los maar pel ze niet. Verdeel de takjes rozemarijn en de knoflook over de speklappen. Sprenkel er olijfolie over en bak de speklappen in circa 20 minuten gaar in de oven. Pikante saus Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in dunne halve ringetjes. Halveer de paprika’s en rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s en peper in kleine stukjes. Snijd de champignons in dunne plakjes. Verhit olie in een pan en fruit de prei circa 5 minuten. Voeg de paprika’s, peper en champignons toe en bak circa 8 minuten op hoog vuur tot de groenten zacht zijn. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg de tomaten en het water toe en kook de saus circa 10 minuten op laag vuur tot de saus ingekookt is. Haal de speklappen uit de oven en schenk evt. het braadvocht bij de saus. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper. Als de speklapjes niet voldoende uitgebakken zijn kan je ze nog even snel in een pan bakken, let wel dat de aanwezige honing gemakkelijk verbrand. Brood Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de plakken brood met olijfolie. Gril de sneetjes brood circa 2 minuten aan één kant in de grillpan zodat ze een mooie grilsmaak krijgen. Spinaziesalade Rooster de walnoten circa 5 minuten in een droge koekenpan. Meng de spinazie met de azijn, mosterd en olijfolie. Druk twee geroosterde teentjes knoflook uit en hak de knoflook fijn. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend | ||
Benodigd : Ovenschaal | ||
Suggesties : Verdeel het brood over borden en leg de speklapjes er half op. Serveer de pikante saus er royaal bij |