URL : http://www.mijnreceptenboek.mobi/recept/..
Speklapjes met ketjap en sinaasappel
 Hoofdgerecht
 4 porties
 45 min.
 Pittig/Kruidig
 Bakken/Koken
 Indonesie
Ingredienten - voor 4 personen
  • 8 magere speklapjes
  • 0,5 tl. zout
  • 1 tl. peper
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 50 gr. boter
  • 4 sinaasappels
  • 2 el. ketjap manis
  • 2 tl. maïzena
  • 1 tl. sambal
  • Bereidingswijze

    Pers 1 sinaasappel uit en schil de andere sinaasappel zo dik dat de witte schilletjes worden mee geschild en snijd hem in plakjes. Bestrooi de speklapjes met zout, peper en kerriepoeder. Verhit de boter in een koekenpan en bak de speklapjes bruin en knapperig. Keer de preklapjes regelmatig om zo dat ze niet verbranden. Neem de speklapjes uit de pan. Voeg het sinaasappelsap, 50ml. water en de ketjap aan het bakvet toe, breng het aan de kook en bind de saus met maïzena. Breng de saus eventueel op smaak met sambal. Leg de speklapjes op vier borden en schenk er een deel van de saus over. Garneer ze met plakken sinaasappel.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 875 kcal / Eiwit 11 gr. / Vet 88 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 10 gr.
    Suggesties : Lekker met rijst, de rest van de saus en Chinese kool.