Bron CJ Wannée Kookboek
Spaanse pudding
 Nagerecht
 4 porties
 75 tot 80 min.
 Zoet
 Koken
 Nederland
Ingredienten - voor 4 personen
  • 200 gr. bitterkoekjes
  • 100 gr. biscuits
  • 1 dl. malaga
  • 1 dl. melk
  • 6 eieren
  • 150 gr. grote rozijnen
  • 50 gr. suiker
  • 100 gr. abikozenmarmelade (5 el.)
  • Bereidingswijze

    Klop de dooiers van 5 eieren en 1 heel ei te samen met de melk, de wijn en de suiker goed los. Kruimel er de koekjes en de biscuits in, doe er de rozijnen en ook de jam bij. Klop de eiwitten zeer stijf en meng ze vlug door de puddingmassa. Doe ze in een boter besmeerde en met poedersuiker bestrooide vorm, sluit de vorm en kook de pudding au bain-marie voor ongeveer 1 uur. Laat het even uitdampen en stort het daarna op een bord of schaal.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : Puddingvorm