URL : http://www.food.com/..
Rundvlees, Indonesisch
 Hoofdgerecht
 4 porties
 120 tot 180 min.
 Heet/Hartig/Kruidig
 Sudderen/Koken
 Indonisie
Ingredienten - voor 4 personen
  • 500 gr. mager runder stoofvlees, in stukken
  • 2 uien, grof gesneden
  • 2 tl. sambal oelek
  • 3-4 birds eye chiles pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl. garnalen pasta/trassi
  • 4 kaffir citroen balderen
  • 3 bay leaves, Indonesische laurier
  • 120 ml. ketjap manis zoete soja saus)
  • 80 ml. olie, om te frituren
  • Azijn
  • Zout
  • Suiker
  • Bereidingswijze

    Doe het vlees in een braadpan en voeg genoeg water toe om het vlees te bedekken. Breng het langzaam aan de kook en kook het tot het gaar is, dit kan een paar uur duren. Pak een keukenmachine en plaats daar de volgende ingredienten in: uien, sambal, pepers, knoflook en trassi. Mix dit tot het een pasta is. Bak deze pasta in de olie op een matig vuur gedurende enkele minuten samen met de kaffir en laurierblaadjes. Voeg de sojasaus, een beetje azijn, het gekookte vlees en 1 tot 2 kopjes van de vleesbouillon toe. Laat het gedurende ongeveer 15 minuten sudderen, proef het en voeg naar smaak zout, suiker en/of azijn toe.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd :

    Suggesties :

    Serveer dit met rijst en andere Indonesische gerechten.
    Ook lekker, snij een paar bananen in kwarten en bak ze snel in boter tot ze bruin en zacht beginnen te worden. Hou ze warm in de oven totdat u klaar bent om het te serveren. De kleine Spaanse pepers maken dit gerecht behoorlijk warm..
    Extra info :

    Uit een opmerking van de website:
    I think the shrimp paste is an essential in the recipe (even if it stinks to start with). I used about 2 tablespoons vinegar and 2 teaspoons palm sugar. As I like it hot I used 2 Thai chillies