|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
Fase 1: Fase 2: | ||
Bereidingswijze Fase 1: kan ook een dag van tevoren. Verwarm de oven voor op 170 °C. Snij het vlees in dobbelstenen. Laat de boter(of olie) smelten in een grote braadpan en bak het vlees al omscheppend rondom bruin (ongeveer 5 min). Schep het vlees alvast uit de pan in de ingevette ovenpannetjes. Bak in dezelfde pan de spekjes (ongeveer 2-3min). Roer de bloem erdoor tot hij is opgelost en laat even pruttelen. Verwarm intussen de wijn in een steelpannetje en giet bij de saus. Voeg veel peper en wat tuinkruiden toe en roer alles goed door elkaar. Giet de saus over het vlees in de ovenpannetjes en schep alles even om. Het vlees moet bijna geheel bedekt zijn met de saus. Zet de pannetjes met deksel in de oven en laat het vlees twee uur zachtjes stoven. Zet de kookwekker, bv om het half uur, om even te checken of er niet teveel saus is verdampt. Roer er dan een scheutje heet water door. Fase 2: Snij de champignons in plakjes. Snipper de sjatlotten. Smelt de boter en laat de sjalotten en champignons al omscheppend rustig even bakken (ongeveer 2-3min). Roer de wijn en bruine suiker erdoor. Laat de saus even pruttelen en roer alles vervolgens door het vlees. Laat het gerecht nog eens een half uur stoven in de oven op 170 °C. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend | ||
Benodigd : 4 ovenpannetjes | ||
Suggesties : Lekker met gekookte aardappeltjes en rode kool. Maar ook bij dikke vlaamse patat. |