URL :
|
Roergebakken babi pangang met paprika en minimaïs |
Hoofdgerecht
4 porties
25 tot 30 min.
Kruidig
Wokken/Bakken
Onbekend
|
Ingredienten - voor 4 personen |
4 speklappen
1 prei
1 grote rode paprika
280 gr. minimaïs
4 el. zonnebloemolie
2 el. bruine basterdsuiker
1 dl. tomatenketchup
1 eetlel.epel sambal badjak
6 el. ketjap manis
|
Bereidingswijze
Snijd de speklapjes in smalle reepjes van 1 cm breedte. Snijd de prei in zeer smalle ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd
de paprika in smalle reepjes. Laat de mini-maïs uitlekken. Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te
dampen de reepjes vlees 5 minuten op een hoog vuur. Roerbak vervolgens de paprika 2 minuten en daarna 0,75 van de prei nog 1 minuut
mee. Roer de bruine basterdsuiker erdoor. Voeg de mini-maïs, de tomatenketchup, de ketjap en de sambal toe en warm alles nog 2 minuten
door. Strooi de rest van de prei erover. |
Voeding info (per een persoonsportie) :
Energie 560 kcal / Eiwit 20 gr. / Vet 39 gr. (12 gr. verzadigd) / Koolhydraten 34 gr.
|
Suggesties :
Lekker met gekookte witte rijst of gekookte mihoen, atjar tampoer (Indonesische zoetzuur) en kroepoek.
|