URL :
Roergebakken babi pangang met paprika en minimaïs
 Hoofdgerecht
 4 porties
 25 tot 30 min.
 Kruidig
 Wokken/Bakken
 Onbekend
Ingredienten - voor 4 personen
  • 4 speklappen
  • 1 prei
  • 1 grote rode paprika
  • 280 gr. minimaïs
  • 4 el. zonnebloemolie
  • 2 el. bruine basterdsuiker
  • 1 dl. tomatenketchup
  • 1 eetlel.epel sambal badjak
  • 6 el. ketjap manis
  • Bereidingswijze

    Snijd de speklapjes in smalle reepjes van 1 cm breedte. Snijd de prei in zeer smalle ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in smalle reepjes. Laat de mini-maïs uitlekken. Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de reepjes vlees 5 minuten op een hoog vuur. Roerbak vervolgens de paprika 2 minuten en daarna 0,75 van de prei nog 1 minuut mee. Roer de bruine basterdsuiker erdoor. Voeg de mini-maïs, de tomatenketchup, de ketjap en de sambal toe en warm alles nog 2 minuten door. Strooi de rest van de prei erover.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 560 kcal / Eiwit 20 gr. / Vet 39 gr. (12 gr. verzadigd) / Koolhydraten 34 gr.
    Suggesties :

    Lekker met gekookte witte rijst of gekookte mihoen, atjar tampoer (Indonesische zoetzuur) en kroepoek.