URL : http://www.ah.nl/kookschrift/..
Rode-curryrijst met biefreepjes en mango
 Hoofdgerecht
 4 porties
 20 tot 25 min.
 Kruidig
 Wokken/Bakken/Koken
 Thailand
Ingredienten - voor 4 personen
  • 250 gr. roerbakrijst
  • 1 mango
  • 0,5 dunne prei
  • 300 gr. biefstuk
  • 1 rode peper
  • 2 el. olie
  • 0,5 à 1 el. Thaise rode currypasta (Patak's)
  • 2 el. garneeramandelen
  • 2 el. Thaise vissaus
  • 0,5 tl. bruine basterdsuiker
  • Bereidingswijze

    Roerbakrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Mango schillen en in blokjes snijden. Prei schoonmaken, wassen, in lengte halveren en in dunne reepjes snijden. Reepjes in stukken van ca. 4 cm snijden. Peper wassen en halveren, pitjes verwijderen en in lengte in dunne reepjes snijden. Reepjes in stukken van ca. 4 cm snijden. Biefstuk in smalle reepjes snijden. In wok 1 eetlepel olie verhitten, vleesreepjes toevoegen en in 1 à 2 minuten lichtbruin bakken. Vlees uit pan scheppen. Rest van olie toevoegen en prei en peper al omscheppend ca. 2 minuten fruiten. Currypasta toevoegen en al roerend ca. 1 minuut meebakken. Rijst toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten roerbakken. Mango en reepjes vlees erdoor scheppen en ca. 1 minuut laten meewarmen. Amandelen grof hakken en in droge koekenpan kort roosteren. Vissaus en suiker mengen en door rijst roeren. Garneren met amandelen.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 475 kcal / Eiwit 26 gr. / Vet 13 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 63 gr.
    Benodigd : Wok, koekenpan
    Suggesties : Evt. serveren met komkommersalade met sambal.