|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
| ||
Bereidingswijze Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Doe de rabarber, de helft van het sinaasappelrasp, het -sap, 3 el suiker en de steranijs in een pan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur 15 min. koken. Schenk door een zeef en vang het sap op. Laat de rabarber en het sap afkoelen. Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker lobbig en meng met de mascarpone. Breek de lange vingers doormidden, verdeel over de bodem van de glazen en schenk het rabarbersap erop. Verdeel het mascarponemengsel en de rabarber erover, zonder steranijs. Garneer met de rest van het sinaasappelrasp. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Energie 510 kcal / Eiwit 6 gr. / Vet 38 gr. (23 gr. verzadigd) / Koolhydraten 33 gr. | ||
Benodigd : 4 whiskyglazen | ||
Suggesties : In plaats van steranijs kun je ook 1 tl. gemalen anijszaad gebruiken. |