URL : http://www.smulweb.nl/recepten/..
Rabarber crumble met citroenmascarpone
 Nagerecht
 4 porties
 30 tot 60 min.
 Zoet
 Bakken in de oven
 Engeland
Ingredienten - voor 4 personen
  • 1 bakje mascarpone
  • 0,5 vanille stokje
  • 750 g. rabarber (in stukjes)
  • 300 gr. suiker
  • De geraspte schil van 1 citroen
  • Boter om in te vetten
  • 200 gr. bloem
  • Snufje zout
  • Snufje gemalen kaneel
  • 100 gr. boter
  • Bereidingswijze

    De stukjes rabarber samen met 180 gr. suiker en 0,75 van de citroenrasp in een pan verwarmen totdat de suiker gesmolten is dan overdoen in de 4 ingevette één persoons ovenschaaltjes (inhoud ca. 2 dl). Meng de bloem in een kom met de rest van de suiker, het zout en de kaneel en kneed de boter erdoor todat het een kruimelig deeg is. Het deeg over de wachtende rabarber strooien en de ovenschaal in de hete oven van 150 °C bakken gedurende 20 min roer 0,25 van de citroenrasp en de zaadjes uit het 0,5 vanillestokje door de mascarpone.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : 4 één persoons ovenschaaltjes (inhoud ca. 2 dl)
    Suggesties : Serveer de rabarber crumble warm met daarbij een bolletje van de citroenmascarpone. Het lekkerst is het om bij elk hapje crumble een beetje van de mascarpone te nemen!
    URL : http://www.smulweb.nl/recepten/..
    Warm rabarberdessert met een krokant laagje en citroenkwark
     Nagerecht
     4 porties
     10 tot 20 min.
     Zoet/Zacht en romig
     Bakken in de oven
     Nederland
    Ingredienten - voor 4 personen
  • 600 gr. rabarber (in de winter uit pot)
  • 4 appels
  • 1 tl. kaneel
  • 2 steranijs
  • 10 kardemonpitten
  • 1 citroen
  • 100 ml. sinaasappelsap
  • 8 biscuitkoekjes (volkoren)
  • 2 el. honing
  • 200 ml. magere citroenkwark
  • Takje munt
  • Bereidingswijze

    Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de rabarber en geschilde appels in gelijke stukken van ongeveer 1 centimeter. In de winter kun je het beste een pot pakken. Maak de citroen schoon en rasp de schil. Zet een pan op het vuur en bak hierin de rabarber, de appels en de smaakmakers (kaneel, steranijs, kardemon, citroenschil en sinaasappelsap) kort aan. Dit om de smaken goed vrij te laten komen. Vul de ovenbakjes met de rabarbermoes. Brokkel biscuitkoekjes fijn en strooi ze erover heen. Daarna giet je er een dun straaltje honing over. Zet de bakjes 15 minuten in de oven. Garneer de bakjes met een toefje citroenkwark en een takje verse munt. Je kunt dit zowel warm als koud eten.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend