URL : http://www.smulweb.nl/recepten/..
|
Rabarber crumble met citroenmascarpone |
Nagerecht
4 porties
30 tot 60 min.
Zoet
Bakken in de oven
Engeland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
1 bakje mascarpone
0,5 vanille stokje
750 g. rabarber (in stukjes)
300 gr. suiker
De geraspte schil van 1 citroen
Boter om in te vetten
200 gr. bloem
Snufje zout
Snufje gemalen kaneel
100 gr. boter
|
Bereidingswijze
De stukjes rabarber samen met 180 gr. suiker en 0,75 van de citroenrasp in een pan verwarmen totdat de suiker gesmolten is dan overdoen in de 4 ingevette één persoons ovenschaaltjes
(inhoud ca. 2 dl). Meng de bloem in een kom met de rest van de suiker, het zout en de kaneel en kneed de boter erdoor todat het een kruimelig deeg is. Het deeg over de wachtende
rabarber strooien en de ovenschaal in de hete oven van 150 °C bakken gedurende 20 min roer 0,25 van de citroenrasp en de zaadjes uit het 0,5 vanillestokje door
de mascarpone.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
|
Benodigd : 4 één persoons ovenschaaltjes (inhoud ca. 2 dl)
|
Suggesties : Serveer de rabarber crumble warm met daarbij een bolletje van de citroenmascarpone.
Het lekkerst is het om bij elk hapje crumble een beetje van de mascarpone te nemen!
|
|
URL : http://www.smulweb.nl/recepten/..
|
Warm rabarberdessert met een krokant laagje en citroenkwark |
Nagerecht
4 porties
10 tot 20 min.
Zoet/Zacht en romig
Bakken in de oven
Nederland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
600 gr. rabarber (in de winter uit pot)
4 appels
1 tl. kaneel
2 steranijs
10 kardemonpitten
1 citroen
100 ml. sinaasappelsap
8 biscuitkoekjes (volkoren)
2 el. honing
200 ml. magere citroenkwark
Takje munt
|
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de rabarber en geschilde appels in gelijke stukken van ongeveer 1 centimeter. In de winter kun je het beste een pot pakken.
Maak de citroen schoon en rasp de schil. Zet een pan op het vuur en bak hierin de rabarber, de appels en de smaakmakers (kaneel, steranijs, kardemon, citroenschil
en sinaasappelsap) kort aan. Dit om de smaken goed vrij te laten komen. Vul de ovenbakjes met de rabarbermoes. Brokkel biscuitkoekjes fijn en strooi ze erover heen.
Daarna giet je er een dun straaltje honing over. Zet de bakjes 15 minuten in de oven. Garneer de bakjes met een toefje citroenkwark en een takje verse munt.
Je kunt dit zowel warm als koud eten.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
|