URL : http://www.smulweb.nl/recepten/..
Rabarber crumble met custardpoeder
 Nagerecht
 4 porties
 30 tot 40 min.
 Zoetzuur
 Bakken in de oven/Koken
 Engeland
Ingredienten - voor 4 personen
  • 450 gr. Rabarber
  • 75 gr. bruine basterdsuiker
  • 2 el. custardpoeder
  • 75 gr. boter
  • 175 gr. bloem
  • snufje zout
  • 75 gr. bruine basterdsuiker
  • Bereidingswijze

    Vet de taartvorm in en doe de stukjes rabarber in de taartvorm. Verdeel 75 gr. bruine basterdsuiker en de custardpoeder over de rabarber. Boter, bloem, zout en een gedeelte van de bruine basterdsuiker door elkaar wrijven tot het eruit ziet als broodkruim. Verdeel dit over de rabarber. Plaats het 40 min in de oven op 180 °C.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : Taartvorm van ca. 900 ml.
    Suggesties : Lekker met wat bolletjes vanille-ijs
    URL : http://www.smulweb.nl/recepten/..
    Rabarbertaart met duitse korst
     Nagerecht
     4 porties
     30 tot 60 min.
     Zoetzuur
     Bakken in de oven
     Onbekend
    Ingredienten - voor 4 personen
    Voor de vulling:
  • 1 kg panklare rabarberstelen
  • Dunne schil van klein citroen
  • 30 gr. suiker
  • 25 gr. gesmolten boter
  • Iets maizena

  • Voor de duitse korst:
  • 500 gr. bloem
  • 250 gr. margarine
  • 2 gekoelde eidooiers
  • 2 tl. bakpoeder
  • 100 tot 125 gr. suiker (naar smaak)
  • 0,5 tl. zout
  • Bereidingswijze

    Voor de vulling:
    Snijd rabarber in stukken en kook in weinig water gaar met citroenschil en 30 gr. suiker. Haal citroenschil uit rabarber moes en bind rabarber iets met maizena. Bestrijk een ovenschaal met gesmolten boter en verwarm de oven voor op 210 tot 220 °C. Schep het moes in ovenschaal en doe duitse korst erover.

    Voor de duitse korst:
    Meng de bloem, bakpoeder, margarine, suiker en zout samen tot goed vermengd is met 2 messen. Vermeng nu eidooiers door deze mengsel met een mes. Pak alles dan bij elkaar en vorm een bal. Verpak het in folie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast. Rol deeg uit te grote van boven omtrek van ovenschaal met een dikte van zo'n 3 mm. Smeer het deeg in met het de overgebleven ei-wit. Bak het in de oven tot lichtbruin is, zal zo'n 20 tot 30 min zijn.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Suggesties : Lekker met warme vla en ijs.