URL : http://www.smulweb.nl/recepten/..
|
Rabarber crumble met custardpoeder |
Nagerecht
4 porties
30 tot 40 min.
Zoetzuur
Bakken in de oven/Koken
Engeland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
450 gr. Rabarber
75 gr. bruine basterdsuiker
2 el. custardpoeder
75 gr. boter
175 gr. bloem
snufje zout
75 gr. bruine basterdsuiker
|
Bereidingswijze
Vet de taartvorm in en doe de stukjes rabarber in de taartvorm. Verdeel 75 gr. bruine basterdsuiker en de custardpoeder over de rabarber. Boter, bloem, zout
en een gedeelte van de bruine basterdsuiker door elkaar wrijven tot het eruit ziet als broodkruim. Verdeel dit over de rabarber. Plaats het 40 min in de oven op 180 °C.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Benodigd : Taartvorm van ca. 900 ml.
|
Suggesties : Lekker met wat bolletjes vanille-ijs
|
|
URL : http://www.smulweb.nl/recepten/..
|
Rabarbertaart met duitse korst |
Nagerecht
4 porties
30 tot 60 min.
Zoetzuur
Bakken in de oven
Onbekend
|
Ingredienten - voor 4 personen |
Voor de vulling:
1 kg panklare rabarberstelen
Dunne schil van klein citroen
30 gr. suiker
25 gr. gesmolten boter
Iets maizena
Voor de duitse korst:
500 gr. bloem
250 gr. margarine
2 gekoelde eidooiers
2 tl. bakpoeder
100 tot 125 gr. suiker (naar smaak)
0,5 tl. zout
|
Bereidingswijze
Voor de vulling:
Snijd rabarber in stukken en kook in weinig water gaar met citroenschil en 30 gr. suiker. Haal citroenschil uit rabarber moes en bind rabarber iets met maizena.
Bestrijk een ovenschaal met gesmolten boter en verwarm de oven voor op 210 tot 220 °C. Schep het moes in ovenschaal en doe duitse korst erover.
Voor de duitse korst:
Meng de bloem, bakpoeder, margarine, suiker en zout samen tot goed vermengd is met 2 messen. Vermeng nu eidooiers door deze mengsel met een mes. Pak alles dan
bij elkaar en vorm een bal. Verpak het in folie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast. Rol deeg uit te grote van boven omtrek van ovenschaal met een
dikte van zo'n 3 mm. Smeer het deeg in met het de overgebleven ei-wit. Bak het in de oven tot lichtbruin is, zal zo'n 20 tot 30 min zijn.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
|
Suggesties : Lekker met warme vla en ijs.
|
|
|