URL : http://www.fife.50megs.com/rhubarb-crumble.htm
|
Rabarber Crumble |
Nagerecht
4 porties
+60 min.
Zoet
Bakken in de oven
Schotland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
450 gr. Rabarber, in stukken van 2,5 cm
75-100 gr. Kristalsuiker
175 gr. Bloem
75 gr. Boter
50 gr. Poedersuiker
|
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe het fruit met de
kristalsuiker in lagen in een grote ovenschaal. Zeef de bloem in
een kom. Wrijf de boter in de bloem tot het mengsel lijkt op fijne
broodkruimels. Roer even door de poedersuiker. Strooi het
crumble mengsel dik en gelijkmatig over het fruit. Druk het licht
aan met de palm van de hand en dan strijk de bovenkant glad met
een mes. Bak het mengsel gedurende 15 minuten. Zet nu de oven
op 180 graden C en bak nog 45 minuten of tot de bovenkant licht
bruin is.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
|
Benodigd : ovenschaal
|
Suggesties : Serveer met verse slagroom, crème fraîche of vla.
|
|
URL : http://www.rampantscotland.com/recipes/..
|
Rabarber Havermout Crumble |
Nagerecht
4 porties
30 tot 40 min.
Zoet
Bakken in de oven/Koken
Schotland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
60 gr. bloem
25 gr. grove havermout (hoe verser hoe beter)
60 gr. bruine suiker
60 gr. boter of margarine
450 gr. rabarber of andere vruchten
60 gr. suiker
3 of 4 el. water
Een paar druppels citroensap
|
Bereidingswijze
Kook het fruit met de suiker, het water en het citroensap tot het
zacht is maar niet papperig. Stort dit in een diepe taartvorm.
Meng de ingrediënten voor de crumble in de volgende volgorde;
de bloem, havermout, bruine suiker en de boter of margarine.
Verwarm de boter of margarine tot het zacht, maar niet
vloeibaar, is voordat het toevoegd word. Als de crumble goed is
gemengd, strooi het dan gelijkmatig over het fruit. Bak het
vervolgens gedurende 20 min. bovenin de oven op 200 °C of tot
de crumble bruin en knapperig is.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Benodigd : Diepe taartvorm
|
Extra info :
Door het gebruik van het traditionele ingrediënt havermout, geeft
dit deze crumble een heerlijke frisse, nootachtige top.
In plaats van rabarber kan er ook appel, zwarte bessen en kruisbessen
gebruikt worden.
|
|
|