URL : http://www.fife.50megs.com/rhubarb-crumble.htm
Rabarber Crumble
 Nagerecht
 4 porties
 +60 min.
 Zoet
 Bakken in de oven
 Schotland
Ingredienten - voor 4 personen
  • 450 gr. Rabarber, in stukken van 2,5 cm
  • 75-100 gr. Kristalsuiker
  • 175 gr. Bloem
  • 75 gr. Boter
  • 50 gr. Poedersuiker
  • Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe het fruit met de kristalsuiker in lagen in een grote ovenschaal. Zeef de bloem in een kom. Wrijf de boter in de bloem tot het mengsel lijkt op fijne broodkruimels. Roer even door de poedersuiker. Strooi het crumble mengsel dik en gelijkmatig over het fruit. Druk het licht aan met de palm van de hand en dan strijk de bovenkant glad met een mes. Bak het mengsel gedurende 15 minuten. Zet nu de oven op 180 graden C en bak nog 45 minuten of tot de bovenkant licht bruin is.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : ovenschaal
    Suggesties : Serveer met verse slagroom, crème fraîche of vla.
    URL : http://www.rampantscotland.com/recipes/..
    Rabarber Havermout Crumble
     Nagerecht
     4 porties
     30 tot 40 min.
     Zoet
     Bakken in de oven/Koken
     Schotland
    Ingredienten - voor 4 personen
  • 60 gr. bloem
  • 25 gr. grove havermout (hoe verser hoe beter)
  • 60 gr. bruine suiker
  • 60 gr. boter of margarine
  • 450 gr. rabarber of andere vruchten
  • 60 gr. suiker
  • 3 of 4 el. water
  • Een paar druppels citroensap
  • Bereidingswijze

    Kook het fruit met de suiker, het water en het citroensap tot het zacht is maar niet papperig. Stort dit in een diepe taartvorm. Meng de ingrediënten voor de crumble in de volgende volgorde; de bloem, havermout, bruine suiker en de boter of margarine. Verwarm de boter of margarine tot het zacht, maar niet vloeibaar, is voordat het toevoegd word. Als de crumble goed is gemengd, strooi het dan gelijkmatig over het fruit. Bak het vervolgens gedurende 20 min. bovenin de oven op 200 °C of tot de crumble bruin en knapperig is.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : Diepe taartvorm
    Extra info :
    Door het gebruik van het traditionele ingrediënt havermout, geeft dit deze crumble een heerlijke frisse, nootachtige top.

    In plaats van rabarber kan er ook appel, zwarte bessen en kruisbessen gebruikt worden.