|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
|
||
Bereidingswijze Neem een grote kom en meng daar de bloem met de boter en voeg er ook het snufje zout aan toe. Meng alles goed tot het deeg op grove kruimels lijkt en zorg er wel voor dat het boter mooi opgenomen is in het bloem. Voeg de eidooier toe en een beetje water, hierdoor zal het deeg niet te hard blijven kleven aan je vingers. Meng alles goed onder elkaar en blijf kneden tot je een mooie bol deeg hebt. Wikkel de zandddeeg hierna in plastiek folie en zet deze een uurtje in de koelkast. Na het uurtje kan je aan je taart of quiche of pasteitjes beginnen. Vet de vorm in en bestuif met bloem. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 30 cm rond. Veeg de overtollige bloem eraf. Bekleed de vorm met het deeg. Druk aan en snijd overtollig deeg bij de randen eraf. Prik met een vork gaatjes in de bodem, zodat het deeg niet of nauwelijks rijst. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het spek in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak het spek in 6 min. uit. Meng in een kom de rest van de eieren, de melk, crème fraîche en kaas en breng op smaak met peper en de nootmuskaat. Verdeel de spekjes over de bodem en schenk de vulling in de quichevorm. Zet eerst de quichevorm in de oven en schenk dan de vulling erin. Zo voorkom je dat de vulling uit de vorm loopt bij het verplaatsen van de quiche naar de oven. Bak de quiche ca. 40 min. in het midden van de oven. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Energie 545 kcal / Eiwit 18 gr. / Vet 41 gr. (24 gr. verzadigd) / Koolhydraten 25 gr. | ||
Benodigd : Quichevorm (26 cm diameter), deegroller | ||
Extra info : Je kunt de quiche 1 dag van tevoren maken. Verwarm voor het serveren ca. 15 min. in de oven op 160 °C of serveer koud. Zanddeeg kan je een paar dagen/weken op voorhand maken want je kan het gewoon invriezen. Als je dit invriest zorg wel dat deze ingewikkeld is in een plastiek folie. Wil je het deeg gebruiken leg het dan een nacht in de koelkast en laat het zo dan ontdooien. |