URL : http://www.ah.nl/allerhande/..
Pompoenstoof
 Hoofdgerecht
 4 porties
 30 min. + 25 min. wachten
 Hartig/Kruidig
 Bakken/Koken
 Spanje
Ingredienten - voor 4 personen
  • 850 gr. flespompoen
  • 250 gr. chorizo (in plakjes)
  • 2 rode uien (in kwarten)
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 blikje van 70 gr. tomaten-puree
  • 295 gr. gegrilde rode paprika's (uitgelekt, in stukjes)
  • 500 gr. gehalveerde krieltjes
  • 350 ml. kippenbouillon (heet)
  • 150 ml. witte port
  • 400 gr. linzen (uitgelekt)
  • 20 gr. platte peterselie, grofgesneden)
  • Bereidingswijze

    Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Halveer de parten in de lengte. Bak de chorizo in een gietijzeren pan zonder olie of boter op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan. Bak hierin de ui met de paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur. Bak de knoflook 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de paprika, pompoen, krieltjes, bouillon en port toe. Roer door en breng aan de kook. Leg de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur in 25 min. gaar stoven. Schep regelmatig om. Voeg de linzen na 15 min. toe. Controleer na 20 min. of de pompoen en de krieltjes gaar zijn. Schep ?van de chorizo met de helft van de peterselie door de stoof. Verdeel de rest van de chorizo en peterselie erover.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 535 kcal / Eiwit 22 gr. / Vet 19 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 54 gr.
    Benodigd : Gietijzeren pan