URL : http://www.lekkertafelen.nl/..
Pompoen ovenschotel
 Hoofdgerecht
 4 porties
 60 tot 75 min.
 Zoet/Kruidig
 Bakken in de oven/Bakken/Koken
 Onbekend
Ingredienten - voor 4 personen
  • 1 kg. bloemige aardappels geschild
  • 1 kg. Hokkaido pompoen
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eieren
  • Scheutje melk
  • 2 grote uien
  • 2 el. bloem
  • 750 gr. rundergehakt
  • Chili vlokken
  • Peper/zout/nootmuskaat
  • Teentje knoflook
  • Chilisaus of tomatenketchup
  • Salie blaadjes (optioneel)
  • Zonnebloemolie
  • Bereidingswijze

    Schil en snij de pompoen en de aardappels en was ze. Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water en kook de aardappel en pompoen hierin in ongeveer 20 minuten gaar. Snij de ui in ringen en doe ze samen met 2 eetlepels bloem, peper,zout en wat chilivlokken in een plastic zakje. Verwarm 4 eetlepels olie in een koekenpan en laat deze heet worden. Bak hierin de salie blaadjes kort tot ze beginnen te verkleuren en krokant worden. Schep ze uit de pan en leg ze op een keukenpapiertje. Schud nu goed met het zakje met ui en bloem en haal de uienringen er voorzichtig uit zodat de eventuele resterende bloem in het zakje achterblijft. Bak de uien kort in de olie, haal ze uit de pan en leg ze op een bord. De uien hoeven niet gaar te zijn. Bak nu je gehakt met een teentje knoflook in dezelfde pan en kruid deze af met peper, zout en chilivlokken. Schud eventueel het teveel aan vet af en bak het gehakt mooi droog. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schud de aardappels en de pompoen af en maak er een puree van met de 2 eieren en een scheutje melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Smeer een royale ovenschaal in met wat boter of olie en doe er de helft van de puree in. Verdeel het gehakt over de puree en schud er naar smaak wat chilisaus of tomatenketchup overheen. (Ik had ongeveer 4 eetlepels chilisaus gebruikt). Verdeel er de rest van de puree overheen en verdeel er de uien over. Zet de schotel 30-45 minuten in de oven tot deze een mooie bruine kleur krijgt. Verdeel de salie blaadjes over de schotel en dien op.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : Ruime ovenschaal