|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
| ||
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de rode pepers op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar beneden. Rooster 15-20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg 10 min. in een pa met deksel of in een afgesloten plastic zakje. Verwijder de zaadlijsten en schraap met een scherp mes het vruchtvlees van de velletjes. Bewaar wat zaadjes als u van extra pittig houdt. Breng de slagroom tot tegen de kook aan. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade. Laat de chocolade smelten. Roer af en toe. Voeg de boter, het rodepepervruchtvlees en eventueel wat zaadjes toe. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Maak met behulp van 2 theelepels quenelles (ovale bolletjes) van het mengsel of rol er balletjes van. Rol door het cacaopoeder. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Energie 65 kcal / Eiwit 1 gr. / Vet 6 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 3 gr. | ||
Benodigd : Bakpapier |