URL : http://carolinebrouwer.blogspot.nl/..
Limoncello semifreddo
 Nagerecht
 4 porties
 30 min. + 360 min. wachten
 Zoet
 Koken
 Italie
Ingredienten - voor 4 personen
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 2 el. fijne kristalsuiker
  • 80 ml. limoncello
  • 325 gr. lemoncurd van bijv. Chivers (AH)
  • 250 gr. verse, stevige roomkaas
  • 250 gr. mascarpone
  • Ca. 24-30 lange vingers


  • Citroensiroop:
  • 100 gr. fijne kristalsuiker
  • 1 citroen, de schil in flinterdunne reepjes
  • sap van 1 citroen (optioneel)
  • Bereidingswijze

    Meng in een schaal de citroenrasp en het citroensap met de suiker en de limoncello. Klop in een andere kom de lemoncurd met de roomkaas goed door elkaar. Klop de mascarpone er door. Bekleed een cakevorm (van 1 liter) ruim met plasticfolie, de folie moet er ruim overheen hangen. Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en beleg de bodem van de cakevorm er mee (ik heb ook nog 1 lange vinger dwars in het midden gelegd). Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers (hier gaan nog 2 lange vingers dwars in het midden). Dek de cakevorm helemaal af met het overhangend plasticfolie. En zet de semifreddo minstens 6 uur of een hele nacht in de vriezer om op te stijven. Verwarm intussen voor de citroensiroop de suiker met 100 ml. water en de citroenschil in een pannetje op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost en laat het 5-6 minuten licht inkoken. Schenk in een kom en laat afkoelen, de siroop wordt dan iets stroperig. Neem de semifreddo 15-30 minuten voor het serveren uit de vriezer. Stort op een schaal en snijd in dikke plakken doe er wat citroensiroop over en serveer.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : Cakevorm van 1 liter.
    Extra info : Afbeelding

    Orgineel van www.taste.com.au