|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
Citroensiroop: | ||
Bereidingswijze Meng in een schaal de citroenrasp en het citroensap met de suiker en de limoncello. Klop in een andere kom de lemoncurd met de roomkaas goed door elkaar. Klop de mascarpone er door. Bekleed een cakevorm (van 1 liter) ruim met plasticfolie, de folie moet er ruim overheen hangen. Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en beleg de bodem van de cakevorm er mee (ik heb ook nog 1 lange vinger dwars in het midden gelegd). Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers (hier gaan nog 2 lange vingers dwars in het midden). Dek de cakevorm helemaal af met het overhangend plasticfolie. En zet de semifreddo minstens 6 uur of een hele nacht in de vriezer om op te stijven. Verwarm intussen voor de citroensiroop de suiker met 100 ml. water en de citroenschil in een pannetje op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost en laat het 5-6 minuten licht inkoken. Schenk in een kom en laat afkoelen, de siroop wordt dan iets stroperig. Neem de semifreddo 15-30 minuten voor het serveren uit de vriezer. Stort op een schaal en snijd in dikke plakken doe er wat citroensiroop over en serveer. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend | ||
Benodigd : Cakevorm van 1 liter. | ||
Extra info : Afbeelding Orgineel van www.taste.com.au |