|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
voor de marinade: | ||
Bereidingswijze Meng alle ingrediënten voor de marinade in een diepvrieszak en doe het vlees erbij. Kneed de marinade lekker in het vlees en leg dan 24 uur in de koelkast. Omdat de appeltjes op een hogere temperatuur in de oven gaan, moet je die eerst maken, en later weer even opwarmen (tenzij je een tweede oven hebt). Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het klokhuis uit de appel, maar laat de onderkant intact. Dat gaat het beste met een puntig of krom mesje. Meng de boter met wat zout en fijngesneden kruiden. Vul de appels met een lik boter en zet ongeveer 20 minuten in de oven. Precieze tijd hangt af van de grote van de appels, dus controleer of ze al zacht zijn geworden. Haal het vlees zo’n twee uur voor het bakken weer uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven alvast voor op 80 °C. Zet een koekenpan op het vuur, liefst zonder anti-aanbaklaag, en laat goed heet worden. Haal het vlees uit de zak en bestrooi het met zout en peper en bak aan alle kanten aan tot het een mooi donker korstje heeft. Leg in een ovenschaal, steek er een vleesthermometer in en zet het in de oven. Het vlees is goed als het in het midden 62 °C is. (Als je zwanger bent of rosé varkensvlees eng vindt (niet nodig), laat het dan nog een paar graden oplopen.) Dit duurt voor een stuk van een kilo ongeveer 3 uur. Laat het vlees minstens 10 minuten rusten onder wat aluminiumfolie en theedoek en snij daarna tegen de draad in in plakken. Leg de plakken op een bbq en smeer ze in met de marinade dat nog over was. Verwarm de appels ondertussen in de oven en serveer. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend | ||
Suggesties : Lekker met zuurkool en geplette krieltjes met boter, zeezout en bieslook. ... |