URL : http://www.ah.nl/..
Lamsrack met rozemarijn
 Hoofdgerecht
 4 porties
 55 min.
 Kruidig
 Bakken in de oven
 Italie
Ingredienten - voor 4 personen
  • 4 el. olijfolie
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 blik pomodorini (Cirio)
  • 15 gr. rozemarijn
  • 750 gr. lamsracks
  • 4 el. balsamicoazijn gerijpt op hout
  • 300 gr. tagliatelle
  • Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 3 el. olie in een pan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de pomodorini toe met 100 ml. water, 2 takjes rozemarijn, peper en zout en laat op laag vuur 30 min. zacht koken. Snijd ondertussen 4 takjes rozemarijn in stukjes. Maak met een scherp mes kleine inkepingen in het vlees en steek de stukjes rozemarijn erin. Besprenkel het vlees met de rest van de olie en 1 el. azijn en leg in de ovenschaal. Laat het vlees in de oven in ca. 20 min. gaar worden. Besprenkel elke 5 min. met 1 el. azijn. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de takjes rozemarijn uit de saus en maak het geheel iets dunner met 3 el. van het pastawater. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en meng de tomatensaus erdoor. Serveer met het lamsvlees.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 705 kcal / Eiwit 35 gr. / Vet 36 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 59 gr.
    Benodigd : Ovenschaal ca. 20 x 30 cm