|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
| ||
Bereidingswijze Snipper de uien en leg ze in een grote braadpan (ongeveer 26 cm en 12 cm diep), met een scheut olijfolie en een flinke snuf zout en peper. Fruit het al roerend op een matig tot hoog vuur, tot de uien beginnen te karameliseren. Voeg vervolgens de rozijnen en jam, dan de ketchup, worcestersaus en drank toe. Roer het goed door elkaar en laat het zachtjes sudderen. Doe de lamskoteletten in een grote koekenpan (ongeveer 30cm breed) op een gemiddeld tot hoog vuur met een scheutje olijfolie - u kunt ze in gedeeltes bakken indien nodig. Draai ze om na een paar minuten; zodra ze een goede kleur hebben, voeg de rozemarijn toe en roer het door de olie tot ze krokant zijn, maar laat ze niet verbranden. Verplaats de koteletten naar de pan met de uien, giet ook de sappen en de krokante rozemarijn mee de pan in. Voeg de bouillon toe, doe de deksel er op en draai het vuur laag. Laat het 3 uur stoven of tot het vlees gemakkelijk van het bot komt. Draai de koteletten halverwege zodat ze gelijkmatig gaar worden. Wanneer de koteletten klaar zijn, verplaatsen ze zorgvuldig naar een schaal, zorg ervoor dat het vlees blijft intact. Mix met een staafmixer de jus tot een gladde saus, laat dan wat inkoken en verdikken. Vermaal de meeste muntblaadjes met een flinke snuf zout en de olijfolie of koolzaadolie in een vijzel. Doe het mengsel in een kom en zet het op tafel. Snijd de lente-uitjes en schep het op de schaal met de resterende verse muntblaadjes, een scheutje ciderazijn en een snufje zout. Voeg een scheutje ciderazijn en een paar spatten van Worcestershire saus toe aan de saus, schep het dan over de lamskoteletten en giet de rest in een kom om evt. extra te gebruiken. Strooi de azijn lente-uitjes en een paar verse muntblaadjes over de schaal, besprenkel de muntolie rondom de koteletten. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Energie 527 kcal / Eiwit 31.3 gr. / Vet 30.4 gr. (11.6 gr. verzadigd) / Koolhydraten 22.2 gr. | ||
Benodigd : Grote pan (bxd) 26 x 12 cm, grote koekenpan van 30 cm, vijzel, staafmixer, schaal | ||
Suggesties : serveer met aardappel- en knolselderij puree. |