URL : http://dekooktips.com/..
Kwetsencompote met rode wijn
 Nagerecht
 4 porties
 150 min.
 Zoet/Kruidig
 Koken
 Oostenrijk
Ingredienten - voor 4 personen
  • 500 gr. kwetsen (een stevig soort pruimen)
  • 1,5 deciliter rode wijn (150 gr.)
  • 2 el. wijn- of ciderazijn
  • 200 gr. suiker
  • 1 pijpje kaneel
  • 2 afgestreken el. maïzena
  • Bereidingswijze

    Was de kwetsen, halveer en ontpit ze. Breng de wijn met de azijn, suiker en het pijpje kaneel aan de kook. Doe - als het mengsel kookt en de suiker opgelost is - de gehalveerde kwetsen in de pan. Breng ze aan de kook en laat de kwetsen enkele minuten door koken, roer af en toe. Voeg - als de velletjes van de kwetsen net iets los beginnen te laten - de maïzena toe en kook al roerend nog even kort door tot de compote gebonden is.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Extra info : Laat de kwetsencompote afkoelen en liefst tot de volgende dag (in de koelkast) staan zodat de smaak goed door kan trekken.
    In Oostenrijk bekend onder de naam; Zwetschkenröster