URL : http://www.inproba.nl/oriental/..
Indonesische Babi Ketjap
 Hoofdgerecht
 4 porties
 30 min.
 Hartig/Kruidig
 Bakken in de oven/Koken
 Indonesië
Ingredienten - voor 4 personen
  • 4 lappen van ca. 100 gr. varkensvlees
  • 3 el. Wok Oil
  • Halve ui (gesnipperd)
  • 1 tl. Gehakte Knoflook
  • 50 ml. Japanese Soja Sauce
  • 150 ml. Ketjap Manis
  • 50 ml. honing
  • 50 ml. gembersiroop
  • 50 ml. Chilli Sauce
  • 100 ml. water
  • 2 el. allesbinder
  • 50 gr. Atjar Tjampoer
  • 50 gr. gebakken uitjes
  • Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 150 °C. Marineer de varkenslappen in de wokolie, gesnipperde ui, knoflookpasta en soja sauce voor ca. 15 minuten. Laat de marinade weglopen en dep licht het vlees droog. Bak vervolgens het vlees (in een droge pan met anti aanbaklaag of een grillpan) mooi bruin en krokant in ca. 5 minuten. Laat het vlees gedurende ca. 10 minuten doorgaren in de oven. Maak ondertussen de saus door de ketjap, honing, gembersiroop, chilli sauce en water te mengen. Breng dit vervolgens aan de kook en bind dit met allesbinder. Laat dit vervolgens ca. 5 minuten sudderen. Neem het vlees uit de oven en snijd het in reepjes van een halve cm. Leg in het midden van een schaal de uitgelekte atjar tjampoer en verdeel hierover dakpansgewijs de reepjes vlees. Giet de saus erover en strooi de gebakken uitjes hierover.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Suggesties : evt. serveren i.c.m. nasi of bahmi.