URL : http://www.oesters-en-uien.blogspot.nl/..
Indonesische gehaktballetjes in zoete ketjapsaus
 Hoofdgerecht
 4 porties
 30 min.
 Zoet/Kruidig
 Bakken/Koken
 Indonesie
Ingredienten - voor 4 personen
  • 500 gr. hoh gehakt
  • 1 ei
  • 2 el. paneermeel
  • 2 tl. ketoembar
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm geraspte verse gember of 1 tl. djahé
  • 1 lombok/1 rode peper
  • 2 lente-uitjes of 1 el. fijn gesnipperde prei
  • 1 tl. trassi
  • snufje zout
  • Olie


  • Zoete ketjapsaus
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cm. verse gemberwortel
  • 1 tl. sambal
  • 2 el. ketjap manis
  • 2 dl. kokosmelk
  • 2 tl. citroensap
  • 50 ml. water
  • zout
    Bereidingswijze

    Meng het gehakt met het ei en de paneermeel. Snipper de ui heel fijn. Knoflook en rode peper (zonder zaadjes), en lente-uitjes ook zo fijn mogelijk. Meng alle ingrediënten op de olie na door elkaar. Vorm 12 gehaktballetjes van het mengsel. Bak de gehaktballetjes in ongeveer 15 minuten bruin en gaar. Haal de gehaktballetjes even uit de pan. Fruit de gesnipperde knoflook en voeg de geraspte gemberwortel, sambal, ketjap en wat water toe. Laat dit even borrelen. Voeg dan kokosmelk en citroensap en een snufje zout toe. Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze nog even doorwarmen.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend