|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
| ||
Bereidingswijze Voor de pannenkoken, breek de drie eieren boven de beslagkom en klop de eieren los met vde garde tot een mooi, egaal mengsel. Voeg al roerend de melk toe. Voeg nu al roerend beetje bij beetje de bloem toe aan het mengsel. Roer als laatste een klein scheutje (zonnebloem-)olie er door, dit voorkomt dat het beslag aan de pan plakt. Verhit de boter of olie in de pan. Voeg zoveel beslag toe dat de bodem bedekt is en bak het 1 a 2 min. op een laag vuur. Draai de pannenkoek om en bak het nog ongeveer 1 min. Maak op deze manier 8 pannenkoken en laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Doe de spinazie in een pan en meng met de ricotta, pesto en ham. Verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Roer de pijnboompitten en de helft van de kaas erdoor. Verwarm de tomatensaus in een andere pan. Schep op elke pannenkoek 3 el. van het spinaziemengsel en rol op. Leg de pannenkoekrollen in een ovenschaal en schep de tomatensaus erover. Leg op elke rol een plakje spek en bestrooi met de rest van de kaas. Bak 30 min. in het midden van de oven. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Energie 870 kcal / Eiwit 40 gr. / Vet 56 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 49 gr. | ||
Benodigd : Ovenschaal ca. 25 x 35 cm | ||
Extra info : Het orginele recept is gemaakt met kant-en-klare pannenkoeken. |