|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
| ||
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui fijn, hak de knoflook en snijd de paprika in kleine blokjes. Haal de bladerdeeg zo’n 10 minuten voordat je ermee gaat werken uit de diepvries. Tip: leg de velletjes uit elkaar op de tussenpapiertjes, dan plakken ze niet aan de werkplank. Verwarm wat olie of boter in een pan en fruit hierin de knoflook en de uitjes kort zodat de geuren goed los komen. Zodra de uitjes wat glazig zijn voeg je het gehakt toe en rul je dit totdat het net niet gaar is. Kruid het gehakt met gehaktkruiden en cayennepeper naar smaak, voeg wat peper en zout toe wanneer dit gewenst is. Roer goed door en voeg vervolgens de paprika toe. Wanneer de paprika zacht is voeg je 1 tl. sambal en 1 el. ketchup aan het gehaktmengsel toe. Goed doorroeren en even laten pruttelen totdat de smaken goed zijn opgenomen door het gehakt. Voeg de laatste twee minuten de taugé aan het mengsel toe, zodat deze nog een beetje knapperig blijft. Neem een velletje bladerdeeg en leg wat van het gehaktmengsel in het midden van het vel. Leg er vervolgens een velletje over heen en duw de randjes op elkaar met een vork. Bestrijk tenslotte het pakketje met het ei. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze zo’n 20 à 30 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend |