URL : http://www.ah.nl/allerhande/..
Geflambeerde crêpes Suzette
 Nagerecht
 4 porties
 20 min.
 Zoet
 Bakken/Koken
 Onbekend
Ingredienten - voor 4 personen
  • 2 sinaasappels
  • 75 ml. Grand Marnier
  • 50 gr. suiker + 1 tl.
  • 75 gr. boter
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 100 gr. bloem
  • 1 ei
  • 200 ml. volle melk
  • 4 bollen vanilleijs
  • Bereidingswijze

    Zet de afzuigkap uit (!). Boen 1 sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil van een 0,5 sinaasappel. Pers beide vruchten uit. Houd een scheut van 25 ml Grand Marnier achter. Doe het sap, rasp, 50 gr. suiker en 50 ml. Grand Marnier in een koekenpan en laat op middelhoog vuur in 8-10 min. tot 0,33 inkoken. Zet het vuur uit als de saus begint te karamelliseren. De saus wordt dan donkerder. Klop in delen 50 gr. boter erdoor. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en naar smaak limoensap toe aan de saus. Doe de bloem, 1 tl. suiker en een mespunt zout in een kom. Maak in het midden een kuiltje en breek het ei erin. Voeg al roerend met een garde vanuit het midden geleidelijk de melk toe, totdat een glad beslag ontstaat dat iets dikker is dan ongeklopte slagroom. Verhit op middelhoog vuur een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep er een dun laagje beslag in en bak een flensje. Keer na 2 min. en bak nog 1 min. Bak zo 4 grote of 8 kleine flensjes. Vouw de flensjes in vieren en leg op een bord. Leg op elk bord een bol ijs. Verwarm de saus. Voeg de achtergehouden scheut van 25 ml. Grand Marnier toe. Steek de saus aan met een lucifer of houd de pan schuin boven het vuur van je fornuis en laat de alcohol vlam vatten. Schenk voorzichtig over de flensjes.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 925 kcal / Eiwit 9 gr. / Vet 24 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 106 gr.