|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 10 personen | ||
Het deeg : De vulling : | ||
Bereidingswijze Doe de bloem, bakpoeder, suiker, boter en het ei in een kom en kneed het tot een soepel deeg (met de hand goed kneden inv 10 min.). Bekleed er een ingevette en met bakpapier beklede springvorm in- ook de zijkanten met bakpapier bekleden. Schil dan de appels en snijd ze in 8 parten. Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm. De hele vorm moet goed gevuld zijn. Roer(met een vork of garde) dan het puddingpoeder in een kom met de suiker, vanillesuiker en 150 ml. van de slagroom(= 1,5 dl.) (let op dat alle klontjes weg zijn). Moet een romig geheel zijn. Kook de rest van de slagroom (goed doorroeren tijdens het koken) en roer van het vuur af de puddingmix door de slagroom. Zet pan weer terug op een LAAG vuur en breng het al roerend aan de kook. Schep dan de pudding over de appels in de vorm. Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin op een temperatuur van 175 °C. Let op: op tijd een stuk alu.folie of bakpapier over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is. Dan de laatste 2 min. van de baktijd de folie er af halen. De taart is het allerlekkerst als je hem na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast laat opstijven!! Dit is ook beslist nodig om hem lekker te laten opstijven!!!!! | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend | ||
Benodigd : Springvorm van 28 cm. doorsnee, Bakpapier, Pan, Garde, Kom, zeef, aluminium folie en een deegroller. | ||
Extra info : Afbeelding | ||
Suggestie : Je kunt kan evt. slagroom er op doen. Ook erg lekker om eens met rum-rozijnen kookpudding te maken. Als het deeg klaar is, leg deze dan als een bol in folie verpakt in de koelkast om deze koud te laten worden. Vervolgens plat rollen met een deegroller. |