|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
| ||
Bereidingswijze Was en schil de rabarber met een dunschiller en snijd in kleine stukjes van 0,5 cm. Doe de rabarber in een steelpan en zet het op laag vuur. Voeg 1 zakje vanillesuiker, de geleisuiker en de likeur toe aan de rabarber. Laat zachtjes koken tot de rabarber net zacht is. Er mogen nog wel stukjes in zitten, dat gaard in de oven verder. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaaltjes in met boter. Verdeel de rabarber over de ovenschaaltjes. En laat deze afkoelen. Klopt de eieren met een garde los. Voeg de volle melk en room toe en meng het geheel. Voeg vervolgens de bloem, suiker, 2 zakjes vanillesuiker en de maizena toe en klop tot er geen klontjes meer zijn. Snijd het vanillestokje doormidden en haal met een mes de zaadjes uit de peul. Doe die samen met een snufje zout bij het beslag. Giet een laagje beslag over de afgekoelde rabarber. Zet de schaaltjes 30 minuten of tot goudbruin in de oven op 180 °C. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend | ||
Suggesties : Serveer warm of koud met poedersuiker | ||
Extra info : Het deeg vermengd zich door de rabarber terwijl het in de oven staat. |