URL : http://www.ah.nl/allerhande/recepten/..
Chocolade-kardemomcake
 Nagerecht
 8 porties
 110 min. + 60 min. wachten
 Zoet
 Bakken in de oven/Mengen/Smelten
 Onbekend
Ingredienten - voor 4 personen
  • 9 kardemompeulen
  • 275 gr. boter, op kamertemp.
  • 225 gr. lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 300 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 4 el. cacaopoeder
  • 125 gr. hazelnoten, fijngemalen
  • 150 ml. melk
  • 250 gr. pure chocolade (min 70% cacao), in stukjes
  • 25 gr. pistachenoten, in stukjes gehakt
  • Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneus de kardemompeulen in de vijzel. Gooi de groenige schalen weg en bewaar de zwarte zaadjes. Maal die zaadjes fijn in de vijzel. Mix 225 gr. boter met de suiker tot een lichtgekleurd, luchtig mengsel. Klop de eieren los in een andere kom en voeg dit beetje bij beetje al kloppend toe aan het botermengsel. Roer het ei er steeds goed door voordat u meer ei toevoegt. Zeef het bakmeel en cacaopoeder boven de kom. Voeg de hazelnoten toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Roer de melk er beetje bij beetje door, samen met de fijngemalen kardemomzaadjes en 150 gr. chocoladestukjes. Doe het mengsel in een ingevette springvorm (20 cm) en zet de cake 50 min. in de oven. Neem de cake uit de oven en laat 15 min. in de vorm iets afkoelen. Neem de cake uit de vorm en laat hem 45 min. afkoelen op een rooster. Voor de saus laat u de 100 gr. chocolade en 50 gr. boter smelten in een vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water. Let erop dat de bodem van de kom het water niet raakt. Als alles is gesmolten, schept u de saus over de cake. Bestrooi met de pistachenootjes.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie - kcal / Eiwit - gr. / Vet - gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten - gr.
    Benodigd :springvorm (20 cm)
    Extra info :

    U kunt de cake een paar dagen van tevoren bereiden. Bewaar hem in een afgesloten trommel en maak vlak voor serveren de chocoladesaus klaar.