Bron CJ Wannée Kookboek
Charlotte aux pommes
 Nagerecht
 4 porties
 90 tot 120 min.
 Zoet
 Koken
 Nederland
Ingredienten - voor 4 personen
  • 200 gr. oud brood, zonder korst
  • 100 gr. boter of magarine
  • 800 gr. zure appels
  • 50 gr. suiker
  • 3 eierdooiers
  • 3 el. abrikozenjam
  • 1 eiwit
  • Bereidingswijze

    Besmeer de boterhammen met wat boter of magarine en dompel beide kanten in het eiwit en voer er een met boter of magarine besmeerde vorm langs de bodem en de zijkanten mee, maar zorg, dat ze stevig tegen elkaar passen. Kook op de gewone wijze appelmoes, maar zorg, dat dit zo droog mogelijk is. Zeef het en vermeng het met de jam, de suiker en de eierdooiers. Vul met deze masssa de vorm, sluit de bovenkant af met een, even eens aan beide kanten ingesmeerd, passend stuk brood. Zet de vorm in de oven en laat hem, af en toe draaiend, aan alle kanten bruin worden. (1 a 1,5 uur op 150°C???).
    (Een andere bron geeft aan: 15 min op 200°C en daarna 35-40 min op 175°C) Haal het uit de oven en laat het minimaal een uur afkoelen en keer het daarna om.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : Puddingvorm
    Suggesties :

    Verwarm nog wat abrikozenjam in een steelpan tot deze warm en vloeibaar is. Bestrijk de charlotte met de jam en serveer. Lekker met room en calvados.