URL : http://resepmasakanku.com/..
Broodpudding, appel
 Nagerecht
 4 porties
 40 tot 45 min.
 Zoet
 Bakken in de oven/Koken
 Westers
Ingredienten - voor 4 personen
  • 150 gr. brood
  • 500 gr. appels
  • 1 gr. gemberpoeder
  • 1 gr. nootmuskaat
  • 250 gr. melk
  • 100 ml. kookroom
  • 75 gr. suiker
  • 0,5 tl. vanille-essence
  • 25 gr. boter
  • 3 eieren
  • 240 ml. gelei, in dunne plakjes
  • 2 el. poedersuiker
  • Bereidingswijze

    Snij sneetjes brood in 4 driehoeken en leg ze tegen elkaar in een ovenvaste schaal. Verwarm al roerend de melk, room, gemberpoeder, nootmuskaat poeder, vanille-essence en suiker. Schil de appels en snij ze in dunne schijven en voeg het bij de reeds warme melk. Laat het 5 tot 10 minuten sudderen. Mix de boter en eieren in een schaal tot een gladde massa. Giet het melk, brood en appel mengsel bij het brood in de schaal en druk het brood goed aan, zodat het mengsel goed opgenomen word door het brood. Zet opzij en laat minstens een half uurtje weken. Vervolgens giet je de boter en eieren massa er op. Strooi de geschaafde amandelen erop en bestrooi het met poedersuiker. Daarna nog wat gemberpoeder en kaneel. Plaats het in de oven en bak het gedurende 40 minuten bij een temperatuur van 180 °C.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Extra info : Westers recept, verkregen van een Indonesische website.