URL : http://www.ah.nl/recepten/..
Bramenhangop met pistache
 Nagerecht
 4 porties
 15 min.
 Zoet
 Bakken
 Onbekend
Ingredienten - voor 4 personen
  • 2 el. pistachenoten (bakje 95 gr.)
  • 1 bekertje slagroom (125 ml.)
  • 1 zakje vanillesuiker (pakje 10 stuks)
  • 2 el. poedersuiker
  • 1 beker Hollandse hangop (500 gr.)
  • 3 el. bramenjam
  • 1 doosje bramen (150 gr.)
  • 2 el. vloeibare honing.
  • Bereidingswijze

    Rooster de pistachenoten in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en poedersuiker. Spatel luchtig door de hangop. Roer de bramenjam er kort door, zodat een mooie spiraal ontstaat. Verdeel de helft van de hangop over 4 glazen. Verdeel er achtereenvolgens de helft van de bramen, de rest van de hangop en de rest van de bramen over. Garneer met de honing en pistachenoten.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 325 kcal / Eiwit 15 gr. / Vet 16 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 29 gr.
    Suggesties :
    Voor de variatie kunt u de bramenjam en bramen vervangen door
    aardbeienjam en aardbeien.