URL : http://www.maaikevankessel.nl/..
Bramen & appel crumble
 Nagerecht
 4 porties
 40 min.
 Onbekend
 Bakken in de oven
 Onbekend
Ingrediënten - voor 4 personen
Crumble :
  • 125 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • 85 gr. koude boter in blokjes
  • 60 gr. suiker
  • 3 el. lichtbruine basterdsuiker
  • 3 el. suiker
  • snuf kaneel (optioneel)


  • Fruit :
  • 2 tot 3 appels in blokjes
  • 300-400 gr. bramen
  • 1 el. bloem
  • 1 – 3 el. suiker
  • Bereidingswijze

    Doe de bloem met zout en bakpoeder in een kom. Voeg de boter toe en wrijf de boter met je vingers door de bloem. Ga door tot het mengsel op broodkruim lijkt. Meng de suiker en kaneel erdoor en zet het mengsel tot gebruik in de koelkast. Als je het mengsel meteen wilt gebruiken zet het dan 10 minuten in de vriezer. Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng het fruit met de bloem. Voeg suiker naar smaak toe, afhankelijk van de zuurgraad van de bramen. Verdeel het fruit over de ovenschaaltjes en bestrooi met het kruimelmengsel. Zet de crumble in de oven en bak in 25-35 bruin en gaar. Tip : Een crumble kun je eigenlijk met elk soort fruit maken. Een goede herfstcombinatie vind ik bramen met appel. Neem ongeveer 800 g fruit voor 4-6 personen. Serveer de crumble bij voorkeur lauwwarm en met een flinke schep crème fraîche, mascarpone of een bolletje vanille-ijs.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend