URL : http://www.ah.nl/..
Beenham uit de oven met sinaasappel
 Hoofdgerecht/
 4 porties
 120 min. marineren + 65 min.
 Kruidig
 Bakken in de oven
 Onbekend
Ingredienten - voor 4 personen
  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • 1 rode peper
  • ca. 600 gr. beenham
  • 100 gr. bruine basterdsuiker
  • 1 el. pure koolzaadolie
  • Bereidingswijze

    Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de rode peper fijn. Neem de beenham uit de aluminium schaal. Meng in de schaal het sinaasappelrasp en -sap met de peper, suiker en olie, totdat de suiker is opgelost. Leg de ham terug in de schaal. Wentel door de marinade. Dek af met aluminiumfolie en laat 2 uur in de koelkast marineren. Keer halverwege. Verwarm de oven voor op 175°C. Bak de ham in het midden van de oven in ca. 55 min. gaar. Keer halverwege. Bedruip regelmatig met de marinade. Neem de ham uit de oven en dek af met of verpak in aluminiumfolie. Laat 5 min. rusten. Snijd de ham in dunne plakken en serveer. Lekker met aardappelpuree en boontjes.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 275 kcal / Eiwit 22 gr. / Vet 9 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 25 gr.