URL : http://www.goodtoknow.co.uk/..
Beef Wellington by Gordon Ramsay
 Hoofdgerecht
 8 porties
  45 minuten + 12 uur wachttijd
 Hartig/Kruidig
 Bakken in de oven/Wokken/Bakken/Koken
 Engeland
Ingredienten - voor 4 personen
  • Olijfolie, voor het bakken
  • 750 gr. stuk goede ossenhaas
  • 2 el. Engels mosterd
  • 6-8 plakjes parmaham
  • 500 gr. bladerdeeg
  • 400 gr. champignons, grof gehakt
  • Bloem
  • 2 eierdooiers, losgeklopt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Bereidingswijze

    Doe de champignons in een keukenmachine met enige kruiden en puls het tot een ruwe pasta. Schraap de pasta in een pan en bak het ongeveer 10 minuten op een hoog vuur voor, gooi het regelmatig door elkaar, om het vocht uit de paddestoelen te laten verdampen. Spreid het uit op een bord om af te koelen. Verhit een koekenpan en voeg een beetje olijfolie toe. Kruid het rundvlees en schroei het de hete pan zo'n 30 seconden aan elke kant, enkel om het kleur te geven. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Wrijf het daarna in met mosterd. Leg een vel huishoudfolie op een werkvlak en leg daar de plakjes parmaham op, in iets overlappende rijen. Verspreid de champignon pasta met een palletmes over de ham, plaats dan de aangebraden ossenhaas in het midden. Pak de folie stevig vast aan de rand en rol het op zodat de parmaham en champignons strak rond het vlees komen te zitten. Draai de uiteinden van de folie een aantal maal om. Plaats het 15-20 minuten in de koelkast om het vlees zijn vorm te laten behouden. Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak tot een grote rechthoek, de dikte van een munt. Verwijder de folie van het vlees en leg het in het midden van het bladerdeeg. Bestrijk de omliggende deeg met eigeel. Vouw de uiteinden over elkaar, de vouw het deeg rond het rundvlees, snij het overtollige deeg eraf. Draai het om, zodat de naad aan de onderzijde zit., Leg het op een bakplaat. Borstel het deeg in met ei en plaats het ongeveer 15 minuten in de koelkast, om het deeg te laten rusten. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij voorzichtig om de 1 cm kleine inkepingen in het deeg en smeer het weer in met losgeklopt eigeel. Bak gedurende 20 minuten.Verlaag daarna de temperatuur naar 180 °C en bak nog eens 15 minuten. Laat het daarna 10-15 minuten rusten alvorens het aan te snijden en serveren met de garnering. Het rundvlees moet roze (medium rare) zijn in het midden wanneer u het gaat serveren.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 918 kcal / Eiwit 23 gr. / Vet 54 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten - gr.
    Suggesties :
    Tip: als je zeker wilt zijn over de juiste (cuison) gaarheid gebruik dan een kernthermometer.
    Rare - 50 °C- 52 °C
    Medium-rare - 55 °C- 58 °C
    Medium - 60 °C- 63 °C
    Well done - 65 °C +