URL : http://seonkyounglongest.com/..
Baby back ribs, Filipino Adobo
 Hoofdgerecht
 4 porties
 140 tot 150 min.
 Zoet/Kruidig
 Bakken in de oven/Bakken/Koken
 Filipijnen
Ingredienten - voor 4 personen
  • 120 ml. lichte sojasaus
  • 120 ml. rijstazijn
  • 120 ml. rijstwijn
  • 1 el. Vissaus
  • 3 el. bruine suiker
  • 18 tot 20 gehakte knoflook teentjes
  • 4 laurierblaadjes
  • 0,25 tl. zwarte peper
  • 2 el. bakolie
  • 1,5 KG stuk rack van baby back ribs, gesneden in enkelstuks
  • 3 Groene uien, fijngesneden
  • Sap van een verse limoen
  • 6 limoenschijven, decoratie
  • Bereidingswijze

    Meng de sojasaus, rijstazijn, rijstwijn, vissaus, bruine suiker, knoflookteentjes en de zwarte peper en klop tot de suiker is opgelost. Voeg vervolgens de laurierblaadjes toe en set het appart. Verwarm de oven voor op 350 °C. Verhit een soofpan of een diepe koekenpan (ik aan de oven-safe pan gebruiken, zoals dutch oven of gietijzeren pan) op hoog vuur; olie toevoegen. Bak de ribbetjes 3 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn. Het hoeft niet te worden gekookt. Leg ze appart op een schaal. Verwijder de restant olie uit de pan met keuken papier en leg aangebraden varkensribbetjes allemaal terug in de pan. Giet saus erbij die we eerder gemaakt hebben. Dek het af met aluminiumfolie en plaats dan de deksel. Zo niet, dan zou u uw deksel ruïneren van opspattend sojasaus en suiker mengsel. Plaats het in de voorverwarmde oven, laat het 1,5 uur sudderen. Haal de pan uit de oven en terug op het fornuis. Haal de aluminiumfolie eraf en bak het nog 10 minuten tot het vlees mooi gekarameliseerd is en het vocht ingekookt is. Giet de saus over de ribben en serveer warm. Geniet met een warm gekookte jasmijn rijst!
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : Ovenvaste pan