URL : http://www.ah.nl/allerhande/recepten/..
Babi pangang express
 Hoofdgerecht
 4 porties
 15 min.
 PittigKruidig
 Bakken/Koken
 Chinees
Ingredienten - voor 4 personen
  • 300 gr. witte rijst
  • 350 gr. tandoori speklapjes a la minute
  • 2 el. Oosterse wokolie
  • 1 struik paksoi, in stukjes
  • 1 fles van 240 ml. wok essentials sweet en sour woksaus
  • 350 gr. atjar tjampoer, uitgelekt
  • 3 tl. sambal oelek
  • Bereidingswijze

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan 5 min. staan. Snijd ondertussen de speklapjes in reepjes van 3 cm. Bak ze in een hapjespan zonder olie of boter 10 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de paksoi 5 min. Voeg de woksaus en de helft van de atjar tjampoer toe aan de spekreepjes en bak nog 2 min. Schep de rijst door de paksoi en breng op smaak met de sambal. Verdeel het rijstmengsel over 4 borden. Schep er de babi pangang bij. Serveer met de rest van de atjar tjampoer.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 750 kcal / Eiwit 20 gr. / Vet 37 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 80 gr.
    Suggesties : Lekker met kroepoek.
    Extra info : Voor een mildere smaak kunt u sambal badjak gebruiken in plaats van sambal oelek.