URL : http://www.tantelenny.com/..
|
Babi Ketjap Dua (Varkensvlees met spekjes in ketjapsaus) |
Hoofdgerecht
4 porties
130 tot 140 min.
Kruidig
Bakken
Indonesie
|
Ingredienten - voor 4 personen |
500 gr. varkenskarbonade
0,5 tl. peper
4 lapjes spek
Zout
3 uien
3 el. azijn
4 teentjes knoflook
5 el. ketjap manis
4 stukjes verse djahé (gember)
3 el. water
1 tl. gemberpoeder
4 el.. olie
|
Bereidingswijze
Snij het vlees in iets grotere blokjes en het spek in reepjes. Pel de ui en snipper ze fijn. Pel de knoflook.
Schil de djahé. Bestrooi het vlees met peper en zout, gemberpoeder en een scheutje ketjap. Laat dit
ca. 2 uur trekken. Doe de olie in de wok en bak het vlees aan. Steeds kleine beetjes in de wok doen,
anders gaat het vlees koken. Doe de uien en de uitgeperste knoflook in de pan en bak dit even mee.
Voeg nu het water, de verse djahe, azijn en de ketjap toe. Laat het vlees ca 20 min sudderen met evt.
een deksel op de wok. Haal na 20 min de deksel eraf en laat de saus wat inkoken.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Suggesties : Dit gerecht is het lekkerst als men het 1 dag van tevoren klaarmaakt.
|