URL : http://www.antilliaans-eten.nl/..
|
Maïsbroodjes-Venezolaanse arepa |
Bijgerecht
12 stuks
20 tot 30 min.
Onbekend
Bakken in de oven/Bakken
Venezuela
|
Ingredienten - voor 4 personen |
2 kopjes maismeel*
2,5 kopjes water
1 tl. zout
Olie
|
Bereidingswijze
Doe het maismeel en een snufje zout in een grote mengkom. Meng de ingrediënten goed met je handen of een garde. Schenk het warme water langzaam
over het maismeel en voeg ook een eetlepel olie toe. Kneed het mengsel met je handen totdat het iets vochtig, zacht en soepel is (Je moet er een bal van
kunnen rollen zonder dat het uit elkaar valt). Voeg evt. meel of water toe. Laat het mengsel 5 min. staan met een vochtige doek er op. Vorm de arepas tot
ronde koekjes van ruim 1 cm. dik en een diameter van ongeveer 8-10 cm, afhankelijk van de grootte die je prettig vindt. Leg de eerste arepa op een stuk
bakpapier en ga verder totdat het deeg op is. Verwarm de oven voor op 250 °C. Giet wat olie op een stuk keukenpapier en wrijf hier mee de pan in.
Als de olie heet is bak je de arepas op middelhoog vuur totdat er een korstje op zit. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten. Draai ze om en bak ze aan de andere
kant totdat ook daar een goudbruin korstje op komt. Leg ze op een stuk bakpapier en bak de rest. Doe je ze vervolgens 15 minuten in de oven. Als ze
klaar zijn haal je ze uit de oven en klop je er even op. Als ze hol klinken zijn ze klaar. Haal ze uit de oven en laat ze 5 min. staan.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Suggesties : Varieer met toevoegingen, geraspte kaas oa.
|
Extra info :
*merk: Harina PAN, wit) / voorgekookt, verkrijgbaar bij de toko.
evt. vervangen door fijngemalen maismeel zoals biologische maizena of bloem.
Bewaren: Als je de arepas wilt bewaren en later wilt bakken doe dan plastic folie over het bakpapier met de arepas erop en bewaar ze gedurende 3 of 4 dagen in de koelkast.
Je kan ongebakken arepas ook invriezen. Wikkel elke arepa dan afzonderlijk in een stuk plastic folie en leg deze in een afsluitbare doos die geschikt is voor de vriezer. De arepas kunnen zo maanden bewaard worden.
|
|
URL : http://cooking.nytimes.com/recipes/..
|
Arepas met kaas en mais |
Bijgerecht
12 stuks
20 tot 30 min.
Onbekend
Bakken in de oven/Bakken
Venezuela
|
Ingredienten - voor 4 personen |
130 gr. gele maïsmeel, fijn gemalen
0,5 tl. zout
115 gr. geraspte Cheddar en Monterey Jack kaas
240 ml. melk
90 gr. verse zoete maïskorrels
50 gr. gehakte sjalot
15 gr. gehakte verse koriander
1 kleine jalapeño chili, zonder zaadjes en gehakt, optioneel
3 el. maïs, koolzaad, druivenpit of andere neutrale olie
Gekookte zwarte bonen of groenten of zure room voor het vullen, optioneel
|
Bereidingswijze
Doe de maïsmeel in een grote kom met het zout en de kaas. Zet melk in een kleine pan op matig-laag vuur tot stoom stijgt, voeg dan de boter en roer tot het gesmolten is. Doe de maïskorrels, lente-ui, koriander en chili bij het maismeel en doe dan het melk-boter mengsel erbij. Roer het tot het een dik maar nat beslag wordt.
Laat het beslag rusten tot het dik in een zacht deeg, ongeveer 15 minuten. Vorm voorzichtig 8 tot 10 cm. ballen van het mengsel en druk ze plat met de palm van uw
hand om een 1,5 cm dikke schijf te krijgen.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak arepas, werken in batches, tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten, dan draai ze en bak ze nog 3 minuten aan de andere kant. Wanneer alle arepas zijn gebakken en dermate afgekoeld om ze te hanteren, snij ze zorgvuldig door het midden. Indien gewenst, serveer met een vulling van bonen, groenten of zure room.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
|