URL : http://www.smulweb.nl/recepten/..
|
Appels uit de oven met vanillesaus |
Nagerecht
4 porties
20 tot 30 min.
Zoet/zuur
Bakken in de oven
Duitsland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
4 grote stevige appels bijv. jonagold
2 el. citroensap
2 el. rozijnen
1 el. gehakte walnoten
1 zakje vanillesuiker
0,5 tl. kaneel
500 ml. witte wijn
Voor de vanillesaus :
1 vanillestokje
1000 ml. melk
150 gr. suiker
25 gr. maïzena
3 eidooiers
evt. 1 el. amandellikeur
|
Bereidingswijze
Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Besprenkel ze met
citroensap. Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng de rozijnen
met de noten, vanillesuiker en kaneel. Vul de appels met dit
mengsel.
Zet de appels naast elkaar in een ovenvaste schaal en giet de wijn
erbij. Zet ze 20-25 minuten in het midden van de oven. Maak
intussen de saus. Snijd het vanillestokje in de lengte open en haal
het merg eruit. Breng het stokje met merg en melk aan de kook.
Voeg de suiker toe en los deze op. Bind de vanillemelk met de
maïzena, losgeroerd met 1 el. water. Breng de melk aan de
kook. Neem de pan van de warmtebron en bind de saus met de
eidooiers. Voeg evt. de amandellikeur toe aan de saus.
Serveer de saus bij de warme appels.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Benodigd : appelboor, ovenschaal |
Oven : 20 tot 25 minuten op 160 graden |
Extra info :Afbeelding
|
Wijnadvies Rood en Droog :
Chateau Bonnin Pichon Lussac-Saint-Emilion
Caliterra Reserva Carmenère
Ferraton Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu
|
|
URL : http://www.marionsrecepten.nl/recept..
|
Appel uit de oven met vanillesaus |
Nagerecht
4 porties
In 30 min.
Zoet/zuur
Bakken in de oven
Duitsland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
2 appels bijv. jonagold
40 gr. suiker
Voor de vanillesaus :
2,5 dl. melk
2,5 dl. room
donkere basterdsuiker
vanillestokje
mini snufje zout
4 eidooiers
eventueel wat ijs
|
Bereidingswijze
De appels door midden snijden ( door kroontje en steeltje heen)
Klokhuis royaal verwijderen met een parisienne boor.
Opvullen met een mengsel van boter en basterdsuiker.
Wegzetten tot gebruik of meteen afbakken in en voorverwarmde
oven van 175 °C tot ze zacht zijn (ongeveer 15-25 minuten).
De melk, room, suiker, vanillestokje en zout aan de kook brengen.
Gedurende 15 minuten laten trekken. Vanillestokje verwijderen.
De melk voorzichtig op de eidooiers gieten en rustig erdoor heen
roeren. De saus weer op het vuur zetten om te binden, maar
voorzichtig ! Saus op bord scheppen, appel in het midden leggen
en eventueel voorzien van een bolletje ijs.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Benodigd : appelboor, ovenschaal |
Oven : 20 tot 25 minuten op 175 graden |
Extra info : Afbeelding
|
|