|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
| ||
Bereidingswijze Maak eerst de vanillevla: snijd het vanillestokje horizontaal open en schraap de zaden er met een mesje uit. Breng de melk met het vanillestokje, de vanillezaadjes en de helft van de kristalsuiker op laag vuur aan de kook. Laat het geheel een kwartiertje trekken op een laag vuur met een sudderplaatje. Voor de gevulde appels: schil de appels en boor het klokhuis eruit met een appelboor. Zet ze in een lage, liefst niet te grote ovenschaal, waar ze nét in passen. Meng de geweekte rozijnen met de basterdsuiker en de speculaaskruiden en vul daarmee de holtes in de appels. Verdeel de boter in vier stukjes en dek elke holte af met een klontje boter; druk het klontje boter een beetje in de holte. Zet de schaal met appels dertig minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven. Maak de vanillevla af. Klop de eidooiers los in een kom met de rest van de kristalsuiker en de maizena. Neem het vanillestokje uit de pan en voeg langzaam, al kloppend, de warme vanillemelk aan het dooiermengsel toe. Doe de vanillesaus terug in de pan en laat de saus al roerend binden. Neem de ovenschaal uit de oven en giet de warme vanillevla over en rondom de appels. Tip: Vul de appeltjes ook eens met iets anders, bijvoorbeeld met nootjes, abrikozen, cranberry’s of karamelblokjes. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend | ||
Benodigd : Appelboor, ovenschaal |