URL : Geen/Info van Ma
|
Appels met havermout-crumble #1 |
Nagerecht
4 porties
60 min.
Zoet
Bakken in de oven
Engeland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
4 appels (goudrenetten)
100 gr. bloem
75 gr. (licht)bruine basterdsuiker
125 gr. roomboter
100 gr. havermout
1 el. citroensap (heb altijd zo'n bol in huis)
1 tl. kaneel
3 el. suiker
|
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom de bloem
en de suiker. Meng hier met twee messen of in een keuken
machine de boter door, zodat een kruimelig geheel wordt
verkregen. Meng hier de havermoutvlokken door. Snijd de appels
in vieren,verwijder de schil en het klokhuis. Besprenkel de stukken
appel met citroensap (appels omschudden). Meng kaneel en suiker
en strooi dit over de stukken appel (weer omschudden). Leg de
stukken appel in een ovenschaal. Verdeel het kruimelige mengsel
hierover en druk licht aan. Schuif de schaal in het midden van de
oven voor ongeveer 1 uur.
Laat even uitdampen voor het serveren.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Benodigd : Kom, evt. keukenmachine, ovenschaal
|
Suggesties :
Eventueel crème fraîche vermengd met vanillesuiker toevoegen.
|
|
URL : http://www.smulweb.nl/recepten/..
|
Appels met havermout-crumble #2 |
Nagerecht
4 porties
In 20 - 30 min.
Zoet
Bakken in de oven
Engeland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
Vulling :
4 grote groene appels (bijv. granny smith)
2 el. stroop
2 el. citroensap
1 el. bruine suiker
Bovenlaag :
120 gr. zelfrijzend bakmeel
Een halve kop havermoutvlokken
90 gr. bruine suiker
100 gr. boter
evt. wat rozijnen.
|
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C, vet de ovenschaal in.
Snijd de appels in langwerpige stukjes, niet al te klein en doe ze in
een pannetje samen met de suiker, de stroop en het citroensap.
Voeg evt. wat rozijnen toe. Doe de deksel op de pan en kook de
appels circa 10 minuten op laag vuur, zodat ze zacht worden.
Schep hierna de appels in de ovenschaal. Meng in een kom het
bakmeel, de havermout en de bruine suiker en maak een kuiltje in
het midden. Smelt de boter op laag vuur en giet deze in de kom in
het kuiltje. Meng dit tot er een kruimelige massa ontstaat. Strooi
de kruimels over de appels in de ovenschaal en schuif de schaal in
de oven. Bak het gerecht circa 30 minuten, tot de bovenlaag
knapperig en goudbruin is. Pas op: de bovenlaag wordt erg heet!
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Benodigd :
Hoge ronde ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes, pannetje, kom
|
Suggesties :
Warm opdienen in de ovenschaal. Het nagerecht is heerlijk met
vanille-ijs en/of slagroom. Eventueel crème fraîche vermengd met
vanillesuiker toevoegen.
|
|