URL : http://www.ah.nl/appie/recepten/..
|
Appelcrumble met kaneel en hazelnoten |
Nagerecht
8 porties
50 min.
Zoet
Bakken in de oven
Onbekend
|
Ingredienten - voor 4 personen |
100 gr. bloem, gezeefd
50 gr. ongezouten roomboter, in blokjes
75 gr. suiker
1 kg. appels friszoet (bijv. jazz), geschild
2 tl. gemalen kaneel
1 bakje hazelnoten (95 gr.), grof gehakt
poedersuiker
8 bollen vanilleroomijs
|
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneed met de hand of in een keukenmachine een samenhangend deeg van de bloem, boter en 50 g suiker. Snijd de appels in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels boven de ingevette ovenschaal in blokjes. Strooi er de rest van de suiker en de kaneel over. Schep om. Verkruimel het deeg en strooi met de noten over de appel. Bak de crumble in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met poedersuiker. Schep de appel-notencrumble aan tafel op 8 borden en schep er een bol ijs bij.
|
Voeding info (per een persoonsportie) :
Energie 400 kcal / Eiwit 5 gr. / Vet 19 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 49 gr.
|
Benodigd : Ovenschaal (20 x 25 cm)
|
Suggesties : Bereid het deeg 1-2 dagen van tevoren en bewaar verpakt in vershoudfolie in de koelkast
|