URL : http://www.maaikevankessel.nl/..
Appel & peer crumble met custard
 Nagerecht
 4 porties
 45 min.
 Onbekend
 Bakken in de oven
 Onbekend
Ingrediënten - voor 4 personen
Crumble :
  • 150 gr. bloem
  • 80 gr. boter
  • 60 gr. suiker
  • Snufje zout

  • Fruit :
  • 2 appels
  • 2 peren
  • evt. scheutje eau de vie of kirsch

  • Custard :
  • 2 eierdooiers
  • 20 gr. (zelfgemaakte) vanillesuiker
  • 150 ml. volle melk
  • Bereidingswijze

    Meng alle ingrediënten voor de crumble in een keukenmachine tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Je kunt dit ook met de hand doen. Wrijf dan het mengsel tussen je vingers tot kruim. Snijd het fruit in blokjes en verdeel over de bodem van de ovenschaaltjes. Verdeel de crumble over het fruit. Bak de crumble 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C of tot de crumble goudbruin is.

    Klop de eierdooier met de suiker. Giet de melk en de eierdooier in een steelpannetje. Verwarm de melk onder voortdurend roeren totdat de melk begint te binden. Haal van het vuur. Serveer de crumble met een schep custard.

    Utaste wijnsuggestie: Marquis de Chasse – Sauternes.

    Tip : Serveer met een bolletje vanilleijs, koude vanillevla of een scheutje warme zelfgemaakte custard. Evt. rozijnen aan de crumble toevoegen.

    Deze crumble kun je met elk soort fruit maken. Gebruik gewoon iets van het seizoen. De crumble is vrij zoet. Er hoeft geen extra suiker over het fruit. Een klein scheutje eau de vie of kirsch over het fruit zorgt voor een beetje pit.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend