Eindelijk is de Gotcha! dan geopend. Afgelopen zaterdag zijn we om 09:30u begonnen om de laatste puntjes op de welbekende 'i' te zetten. De Jupiler-, Hoegaarden- en Leffe-tap dienden nog te worden aangesloten, de verlichting moest worden getest en last-but-not-least, de muziekinstallatie moest worden geïnstalleerd.
Op wat gestress links en rechts na, is alles goed verlopen en om 16:00u werden de deuren voor het eerst dit winterseizoen geopend voor de gasten. Al snel kwamen er wat mensen binnendruppelen en begon het bier rijkelijk te vloeien. Wij, als personeel zijnde, mochten de hele avond gratis drinken en hier werd door iedereen dan ook gretig gebruik van gemaakt. 's Avonds kwam Chris (directeur Frankrijk) van Sunweb nog langs en werden alle flessen champagne geopend. Tevens werd ons een extraatje voor onder Kerstboom beloofd, maar hierover later meer.
De volgende dag moest ik de bar openen (weliswaar met een zware kater, maar daar had gelukkig iedereen last van) en was het wederom een feest tot 01:00u. Het is wel zo dat de kroeg nu nog niet volop knalt, aangezien er nog maar 52 gasten in het hotel verblijven en de locals de volgende dag weer gewoon op hun werk dienen te verschijnen. Wel zijn er sommige jongeren en skileraren die een bière-demi (bier met wat grenadine) komen pakken, maar echt knallen gaat pas vanaf komende zaterdag gebeuren, aangezien dan het hotel zo goed als vol zit.
Afgelopen maandag had ik ook eindelijk eens de kans Briançon te verkennen, dus ik ben samen met Sander via het oude gedeelte van de stad naar het commerciële gedeelte gelopen. Eerst zijn we naar het station (Gare de Briançon) gelopen om te kijken hoe de treinverbindingen zijn naar Turijn, Milaan, Marseille en Lyon, om vervolgens bergopwaarts te lopen naar het oude Fort de Briançon. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad en kun je pas echt goed zien hoe het gelegen is tussen de besneeuwde bergen.
Dinsdag was mijn vrije dag, dus die wilde ik gaan opvullen met uit- en bijslapen, maar aangezien het Kerst was stond er om 11:00u een Kerstontbijt op de planning voor het personeel. Daarna wilden Robbin en ik nog naar Turijn gaan, maar omdat de reis twee uur in beslag zou nemen (eerst een uur met de bus naar Oulx en dan nog een uur met de trein naar Turijn), hebben we besloten dit op een andere vrije dag te doen.
Enfin, om 11:00u stond dus het Kerstontbijt klaar. Althans, het moest een Kerstontbijt voorstellen. Eén croissantje, een crêpe du chocolate en uiteraard stokbrood. Eigenlijk te schandalig voor woorden, maar goed...met de Kerstgedachten in het achterhoofd, smaakte het toch nog best prima. Na het eten zijn Marisol, Dries, Robbin, Cynthia, Wesley en ik de piste opgeweest, maar ditmaal puur om te chillen in de zon op het terras, onder het genot van een biertje en een panini.
's Avonds zou er een Kerstdiner voor ons klaarstaan, maar toen bleek dat dit een broodje kroket was, barstte de bom bij sommigen. Dit kon gewoon niet ons Kerstdiner zijn! Sjors en ik zijn aan de bar gaan zitten en hebben het eten gelaten voor was het was, terwijl de rest ook de tafel verliet en het de managers eindelijk duidelijk werd dat het zo niet langer meer kan.
Wat volgde waren een aantal persoonlijke gesprekken, waarin iedereen zijn/haar zegje kon doen en kon aangeven hoe je het zelf graag zou zien. Dit heeft wel geholpen, omdat er per direct een aantal wijzigingen zijn doorgevoerd: zo heeft mijn mede-Utrechter Sjors per direct de leiding over het restaurant gekregen en ben ik verantwoordelijk gesteld voor het reilen en zeilen van de Gotcha!-bar. Gelukkig wijzen nu de neuzen weer allemaal dezelfde richting op en is de sfeer eindelijk merkbaar relaxter, zoals het gewoon hoort te zijn.
Vanmiddag om 16:00u begin ik achter de bar met Marisol en Cynthia, dus ik ga nu nog even de stad in om beltegoed kopen en ergens kauwgom zien te ritselen (waarom verkopen ze nergens ter wereld, behalve in Nederland, Sportlife?!), dus ik zeg: au revoir!
|